17. prosinac 2020. | Autor: ddretar

Nove ljestve varaždinskih vatrogasaca

Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok predao je u četvrtak Ivici Labašu, zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe ključeve novog vatrogasnog kamiona s ljestvama vrijednog 6,5 milijuna kuna.  

Varaždinski profesionalni vatrogasci tim činom dobili su na upotrebu najmodernije vozilo tvrtke Magirus koje hidrauličkim ljestvama može dosegnuti visinu od 32 metra.

Kad bismo gledali opremljenost vatrogasaca usporedo s brojem stanovnika, mišljenja sam da nitkokao Varaždin u Hrvatskoj nema tako dobro opremljen vozni park vatrogasaca. Oprema je jako važna, ali najvažnije je ljudstvo i dobro opremljeni vatrogasci, te svi možemo biti ponosni na to - rekao je gradonačelnik Čehok najavivši uskoro da će u Varaždin stići još dva nova vozila zahvaljujući suradnji s državom i Gradskom vatrogasnom zajednicom. Najavio je također da će Grad Varaždin preko ITU-mehanizma slijedeće godine kandidirati i zatražiti europska sredstva za izgradnju novog Vatrogasnog centra.

 Velečasni Josip Najman tom je prilikom blagoslovio i još trii nedavno nabavljena manja vatrogasna vozila. Vozilo koje spada u red najboljih u Hrvatskoj bit će izloženo u petak i subotu na Kapucinskom trgu od 10 – 14 sati.