14. lipanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Nova vozila za čišći grad

Varaždinska tvrtka Čistoća nastavlja s obnavljanjem svog voznog parka nabavkom novog kamiona za odvoz otpada i čistilice za čišćenje javnih površina.

Direktor gradske tvrtke Čistoća Zoran Svetec sa suradnicima, prezentirao je nova vozila gradonačelniku Grada Varaždina dr. sc. Nevenu Bosilju.

„Čistoća od svog osnivanja nije nabavila niti jednu novu čistilicu za čišćenje javnih površina, odnosno dvije čistilice su nabavljene još 2004. i 2006. godine dok je Čistoća još poslovala u sastavu Varkoma. To nam govori da prosječna starost gradskih čistilica u upotrebi iznosi oko 18 godina. Kamionima je prosječna starost više od dvanaest godina, a u posljednjih sedam godina nabavili smo samo jedan kamion i to 2021. godine. Jasno je da strojevi te starosti ne mogu više čistiti naše ulice na zadovoljavajući način i drago mi je što se vozila u Čistoći osuvremenjuju. Radimo na tome da imamo sve uvjete kako bi naš grad mogli održavati čistim i urednim.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Direktor Zoran Svetec je naglasio kako su ulaganja u nova vozila nužna kako bi se djelatnicima Čistoće olakšao zahtjevan rad: „Nabavili smo novu čistilicu proizvođača Schmidt, model Clenago 500, putem financijskog lesinga u ukupnom iznosu 254.936,00 € s PDV-om te kamion proizvođača Mercedes-Benz, model Actros 2533 s nadogradnjom za sakupljanje otpada proizvođača Stummer, model Medium X2 putem financijskog lesinga u ukupnom iznosu 309.601,50 € s PDV-om. Kamion ima i tu mogućnost da sam podiže kantu, što je velika prednost jer našim djelatnicima olakšava rad.“