13. lipanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Nova nadstrešnica za proizvođače domaćih proizvoda na Malom placu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u utorak je zajedno s direktorom Gradske tržnice Varaždin Predragom Ciglarom obišao novoizgrađenu nadstrešnicu na Malom placu u Varaždinu koja je postavljena kako bi kupcima domaćih proizvoda i trgovcima omogućila ugodniju kupovinu domaćih namirnica i zaštitu od nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Vrijednost projekta izgradnje nadstrešnice je 10.000 EUR + PDV.

Gradonačelnik je istaknuo kako otvorenje nove nadstrešnice na Malom placu predstavlja početak novih ulaganja u poboljšanje infrastrukture Gradske tržnice te kako vjeruje da će to doprinijeti još boljoj ponudi domaćih proizvoda za naše sugrađane u ovom dijelu grada. Najavio je i nova ulaganja: „Glavnu investiciju koju će ove godine imati glavna gradska tržnica bit će projekt nadstrešnice od 700 m2 za prostor koji još uvijek nije natkriven između Pravoslavne crkve i Mliječne hiže. Projekt će zajednički financirati Gradska tržnica i Grad Varaždin. Također, na starom sajmištu je u tijeku postava kontejnera kako bi se zadovoljili minimalni tehnički uvjeti da se i dalje mogu odvijati tradicionalni sajmovi četvrtkom i subotom.“

Predrag Ciglar je istaknuo da mu je drago što gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika prepoznaju važnost malih proizvođača i opskrbu građana Varaždina domaćim proizvodima te podržavaju sve projekte, investicije i manifestacije koje organizira i provodi Gradska tržnica. „Ovu nadstrešnicu su naši trgovci na Malom placu čekali više od 20 godina. Ona predstavlja veliki korak naprijed za našu tržnicu i naše kupce. Pružiti će zaštitu od nepovoljnih vremenskih uvjeta te stvoriti ugodno okruženje za naše trgovce i posjetitelje. Vjerujem da će to biti ključni faktor u oživljavanju Malog placa i privlačenju većeg broja posjetitelja. Kvalitetni uvjeti prodaje koje pruža ova novoizgrađena nadstrešnica ne samo da će poboljšati iskustvo kupovine, već će također potaknuti lokalnu ekonomiju. Pozivam građane da dođu i sami dožive ovaj novi prostor te podrže naše trgovce i njihove kvalitetne proizvode.“ – rekao je direktor Gradske tržnice.