08. prosinac 2022. | Autor: Maja Hrešć

Norveška vatrogasna delegacija na prijemu u Gradskoj vijećnici

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u četvrtak je u Gradskoj vijećnici primio norvešku vatrogasnu delegaciju koja je ovih dana u posjetu Hrvatskoj i Varaždinu.

Njihova posjeta organizirana je u svrhu provođenja EU projekta „FIT“ kojeg zajedno provode Hrvatska vatrogasna zajednica i vatrogasna organizacija Norveške s ciljem poboljšanja i povećanja operativnosti vatrogasaca pri prometnim nesrećama i povećanju sigurnosti pri intervencijama.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji vatrogasnih postrojbi između Hrvatske i Norveške, kao i o stanju u vatrogastvu u Varaždinu i novim projektima. Sastanku su nazočili dopredsjednik Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi Ole Hansen, zapovjednik JVP Kongsberg Rune Toverun, predstavnica Uprave civilne zaštite Norveške – Služba za vatrogastvo Heidi Loefqist, načelnik Sektora za vatrogastvo Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedjeljko Vukalović, županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy, zapovjednik JVP Grada Varaždina Ivica Labaš, predsjednik Vatrogasnog vijeća Vlado Hip i predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Tomislav Bogović.