07. rujan 2018. | Autor: Maja Hrešć

Njemački gospodarstvenici i uglednici na prijemu u Gradskoj vijećnici

Danas se u Gradskoj vijećnici održao prijem grupe gospodarstvenika i uglednika iz Slobodne Države Saske u Njemačkoj, na čelu s dr. Peterom Neumannom, počasnim konzulom Republike Hrvatske u Slobodnoj Državi Saskoj.

Povodom njihovog službenog posjeta Varaždinu u Gradskoj vijećnici primili su ih zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, uz prisustvo predstavnika gospodarskog i kulturnog života iz Varaždina. 

Riječ je o uzvratnom posjetu delegacije iz Slobodne Države Saske Gradu Varaždinu. Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar prije nekoliko je tjedana bio u službenom posjetu u gradu Dresdenu gdje se susreo s počasnim konzulom dr. Peterom Neumannom. Konzul je iz velike ljubavi prema Gradu Varaždinu tom prilikom darovao dvije litografije Marca Chagalla koje već krase prostorije Gradske vijećnice. Namjera je da se prodube i intenziviraju odnosi Grada Varaždina s gradovima i pokrajinama istočnog dijela Njemačke. Tridesetak njemačkih gospodarstvenika nastavit će svoj gospodarsko kulturni put posjetom Zagrebu.