27. ožujak 2024. | Autor: dd

Nije prvoaprilska šala: Pojeftinjuju karte za varaždinske buseke

U moru poskupljenja svega i svačega u Hrvatskoj,  zvuči kao prvoaprilska šala ali konačno stiže jedna dobra, potpuno istinita vijest: od 1. travnja 2024. godine u Varaždinu pojeftinjuje  javni gradski prijevoz!

Na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća Lovre Lukavečkog, gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj dao je trgovačkom društvu Čistoća d.o.o. iz Varaždina suglasnost na izmjenu Cjenika komunalnog linijskog prijevoza putnika. Tako će cijene karata u varaždinskim popularnim „busekima“ pojeftiniti do čak 9 posto.

 

Na primjer,  jednokratna karta plaćena gotovinom u autobusu stajati će 0,60 umjesto dosadašnjih 0,66 eura što je pojeftinjenje za 9,09 posto. Nadalje, mjesečna karta plaćena na blagajni će umjesto 21,24 eura stajati okruglih 20,00 što je pojeftinjenje  za 5,48 posto,  a za isti postotak će biti smanjena cijena i godišnje karte plaćene na blagajni koja će umjesto sadašnjih 212,36 stajati ravnih 200,00 eura. ( ukupni cjenik šaljemo u prilogu )

Ovim pojeftinjenjem, modernizacijom voznog parka i unapređenjem mreže linija Grad Varaždin želi još više motivirati građane za korištenje javnog prijevoza kao što je to već ranije učinjeno uvođenjem besplatnog prijevoza za umirovljenike. Uz jačanje javnog prijevoza i biciklističke infrastrukture Grad Varaždin nastoji građanima ponuditi što kvalitetnije modele urbane mobilnosti po čemu se ističe u usporedbi s ostalim hrvatskim gradovima.

 

U tijeku je modernizacija voznog parka pa će tako Čistoća nabaviti dva nova autobusa s dizelskim motorima, a uskoro će biti realizirana i nabava  flote autobusa na električni pogon čime će se značajno unaprijediti kvaliteta prijevoza i mreže linija kojima prometuju sve popularniji varaždinski  gradski „buseki“.