24. svibanj 2013.

"Neće me se moći uplašiti " - gradonačelnik Habuš o noćašnjem požaru na balirki u Brezju

požar na balirki web

23.05.2013.-Povodom jutrošnjeg podmetnutog požara na pogonu za zbrinjavanje otpada u varaždinskom prigradskom naselju Brezje, na konferenciji za novinare očitovao se i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.
„Kao Varaždinac koji voli svoj grad, izražavam svoju zabrinutost zbog ovog uistinu opasnog čina podmetanja požara na varaždinskoj balirki. Ne želim uopće ni razmišljati o tome da bi ovaj potez mogao biti povezan s predstojećim izborima za gradonačelnika Varaždina i pokušajem da se podmetanjem požara željelo istaknuti problem bala otpada“ – podvlači gradonačelnik Habuš.
Zahvaljujući brzoj intervenciji spašena je balirka za baliranje varaždinskog otpada i omogućen je njen nesmetani rad.
„No ono što zasigurno znam jest da onaj ili oni koji su to učinili nisu Varaždinci, jer to ne može napraviti netko tko voli svoj grad. Oni nisu razmišljali o potencijalnim posljedicama njihove nepromišljene radnje za život naših građana. I ovaj put poručujem da sam se borio protiv hobotnice koja je pokušala gurnuti svoje pipke u džepove naših građana i da ću na tome i dalje ustrajati, sad još više nego ikada. Neće me se moći uplašiti niti omesti u tom cilju jer Varaždinci neće plaćati tuđe tajne dogovore“ – istaknuo je gradonačelnik Habuš.
Dodao je i kako se postavlja pitanje kome je u interesu da, tjedan dana prije izbora, u vrijeme dok se čeka odluka državne komisije za javnu nabavu koja će aktualnoj gradskoj vlasti omogućiti da konačno riješi problem varaždinskog otpada, Varaždin bude zatrpan smećem.
„Meni sasvim sigurno ne“ – rekao je Habuš.
Varaždinski gradonačelnik dao je punu podršku varaždinskoj policiji i istražnim tijelima u provođenju istrage i u nastojanju da se počinitelje požara privede u ruke pravde.