03. veljača 2020. | Autor: ddretar

Natjecanje kućanstava u razvrstavanju otpada

Grad Varaždin provodi projekt PROMO čija je svrha informativnim aktivnostima građane upoznati s postignutim ciljevima i ostvarenim rezultatima u području gospodarenja otpadom kako bi mogli pratiti napredak. Za održivo gospodarenje otpadom nužna je suradnja svih dionika države, lokalne samouprave i građana.

U skladu s motom projekta "NEMA VIŠE KANTICE ZA SVE" na području projekta provodimo natjecanje kućanstava u razvrstavanju otpada. Kućanstva koja su u drugoj polovici 2019. godine proizvela najmanje miješanog komunalnog otpada i time najviše doprinijela uspješnom razvrstavanju otpada, za nagradu će dobiti poklon u obliku kišobrana s logotipom projekta PROMO, a obavijest o načinu preuzimanja nagrade biti će dostavljena uz mjesečni račun za odvoz otpada za siječanj 2020. godine.

Za sudjelovanje u natjecanju nije potrebna prijava. Na temelju službenih podataka o količini predanog otpada nagradu će dobiti najboljih 2.500 kućanstava u obiteljskim kućama i najboljih 2.500 kućanstava u višestambenim zgradama na području grada Varaždina. Dodatnu nagradu u obliku kišobrana dobit će i 150 apsolutno najboljih kućanstava koja su tijekom cijele 2019. godine predala najmanju količinu miješanog komunalnog otpada u odnosu na sva kućanstava koja su korisnici usluga odvoza otpada.

Osim na području grada Varaždina, nagrade u obliku kišobrana dobit će i najbolja kućanstva na preostalom području projekta PROMO i to kućanstva u općinama Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Vidovec, Veliki Bukovec kao i u gradovima Varaždinske Toplice i Vodice.

Ovime želimo zahvaliti građanima koji su primarnom selekcijom na kućnom pragu uložili najviše vlastitog truda i bitno doprinijeli rezultatima cijelog sustava gospodarenja otpadom. Smanjenjem otpada koji svakodnevno proizvodimo možemo smanjiti njegov štetan utjecaj i uštedjeti.

NEMA VIŠE KANTICE ZA SVE!

 

PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ KOHEZIJSKOG FONDA

Naziv projekta: "PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO"

Naziv korisnika: Grad Varaždin, Općina Mali Bukovec, Općina Sveti Đurđ, Općina Vidovec, Općina Veliki Bukovec, Grad Varaždinske Toplice i Grad Vodice

Ukupna vrijednost projekta: 1.200.000,00 kuna

EU sufinanciranje projekta: 1.020,000,00 kuna

Razdoblje provedbe projekta: od 9. srpnja 2018. do 9. ožujka 2020. godine

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Varaždina

Kontakt za više informacija o projektu: Grad Varaždin – Trg kralja Tomislava 1, 42000 Varaždin, Telefon: +385 42 658 022

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr.