21. rujan 2021.

Nastupni posjet veleposlanika Republike Austrije Nj.E. Josefa Markusa Wuketich

U nastupnom posjetu Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji danas 21. rujna 2021. godine boravi veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Josef Markus Wuketich u pratnji direktorice vanjskotrgovinskog ureda Sonje Holocher-Ertl. 

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina tom je prigodom održan službeni zajednički prijem gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja i župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka te ujedno i  radni sastanak na kome se raspravljalo o intenziviranju gospodarske suradnje Grada Varaždina i Varaždinske županije s Republikom Austrijom kao i o mogućnostima suradnje na području  obrazovanja, sporta i kulture.

„Grad Varaždin ima veliki prostor za suradnju s Republikom Austrijom te se već sada na području Grada Varaždina i Varaždinske županije nalazi više od 25 tvrtki u austrijskom vlasništvu te će Grad učiniti sve da se ta već dobra suradnja još više intenzivira i ojača. Razgovarali smo o svim vidovima suradnje, primjerice o varaždinskom aerodromu za koji su zainteresirani, kao i o intenziviranju suradnje na području kulture. Dogovoreno je i da se formira poslovno-industrijski klub naših i austrijskih gospodarstvenika budući da je gospodarska suradnja već sada intenzivna, a vjerujemo da će u budućnosti biti još veća, istaknuo je gradonačelnik Neven Bosilj.

Veleposlanik Republike Austrije Nj.E. Josef Markus Wuketich izrazio je veliko zadovoljstvo što je u posjeti Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji te pohvalio odličnu suradnju Hrvatske i Austrije što je vidljivo i po broju austrijskih tvrtki kćeri u Gradu Varaždinu i u Varaždinskoj županiji  te naglasio kako je danas na radnom sastanku bilo najviše razgovora na temu kako produbiti vrlo uspješnu gospodarsku suradnju s Gradom Varaždinom i Varaždinskom županijom.