18. srpanj 2024. | Autor: Maja Hrešć

Nastupni posjet veleposlanice Brazila Gradu Varaždinu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika te saborski zastupnik Miroslav Marković u Gradskoj vijećnici su održali prijem za veleposlanicu Savezne Republike Brazil Nj. E. Silvanu Polich prilikom njezinog nastupnog posjeta Varaždinu.

U pratnji veleposlanice bio je ministar savjetnik Gustavo Baptista Barbosa, a prijemu su nazočili i ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić te ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima suradnje kroz aktivnosti iz područja kulture, promociji kulturne baštine i tradicije, razmjenu umjetnika, zajedničke izložbe i koncerte. Veleposlanica je izrazila oduševljenje Varaždinom i spremnost na suradnju u budućim projektima koji povezuju naša dva naroda i jačaju prijateljske odnose.  

„Suradnja s Brazilom koji ima bogatu baroknu povijest i kulturu, kao i Varaždin, prilika je da obogatimo kulturni život našeg grada i približimo našim građanima i posjetiteljima duh dalekog Brazila, ali i da predstavimo Varaždin i njegove ljepote i umjetnost toj zemlji. Izrazito mi je drago ugostiti veleposlanicu i njezinog savjetnika u Gradskoj vijećnici i vjerujem da ovaj posjet predstavlja početak niza zajedničkih aktivnosti i inicijativa.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.