14. siječanj 2013.

Nastupni posjet muftije Hasanovića

susret s muftijom

14.01.2013.-U Varaždinu je u ponedjeljak boravio u službenom, nastupnom posjetu muftija dr.sc. Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj. Njega su u Gradskoj vijećnici primili gradonačelnik Goran Habuš i njegov zamjenik Vjeran Radelić te Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća. Muftija Hasanović u nastupnom je posjetu bio s izaslanstvom koje su sačinjavali mr.sc. Nermin ef. Botonjić - šef Kabineta Muftije i tajnik,Nedim ef. Omerović - glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Varaždin, Samidin Haliti, sadašnji i Salajdin Halili, prijašnji  predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Varaždin.

U izjavi za novinare najavljeno je skoro otvaranje Medžlisa u Varaždinu, gdje je donacijama muslimanskih vjernika uređen prostor za molitve i stan za imama. Muftija Hasanović u izjavi novinarima je naglasio kako je njegova misija izgradnja mostova suradnje i prijateljstva, te izgradnja društva po mjeri svakog čovjeka. Ohrabren otvorenošću i iskazanim gostoprimstvom u Varaždinu ponudio je pomoć u iznalaženju kontakata hrvatskog gospodarstva sa muslimanskim zamljama. Pohvalio je primjer gospodarske suradnje s varaždinskim tvrtkama Vindijom i Kokom koje imaju potrebne halal-certifikate te ostvaruju izvoz.

Islamska vjerska zajednica danas ima oko 150 vjernika u samom Varaždinu, dok više od 2 tisuće vjernika iz varaždinske i okolnih županija gravitira Medžlisu u Varaždinu gdje se redovito održavaju molitve. Na kraju posjete Gradskoj vijećnici muftija Hasanović sjetio se i pohvalio odnos grada Varaždina prema muslimanima, izbjeglicama iz Bosne koji su devedesetih godina boravili u kampovima u Varaždinu.