03. svibanj 2019. | Autor: ddretar

Nastavlja se uređivanje dječjih igrališta

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok u petak je posjetio najveće varaždinsko stambeno naselje Banfica jer se u Ludbreškoj ulici uređuju dječja igrališta.

Tom prilikom je izjavio:  je izjavio: U dvije godine obnovit ćemo sva varaždinska dječja igrališta i napraviti nova tamo gdje ih nije bilo. Sada idemo s četri nova igrališta i to ovdje u Ludbreškoj ulici  i u Koprivničkoj na Banfici, na Perkovčevom trgu u Biškupcu  i Kučan Marof. To će biti postavljeno slijedeća dva tjedna. Nakon toga u razgovoru s novim članovima vijeća u mjesnim odborima ćemo razmišljati o tome gdje postaviti nova igrališta. To je jedan od pokazatelja zašto su izbori u mjesnim odborima važni. Uz to ide i veliko igralište u Kučanu Gornjem za što smo dobili europska sredstva. Eto, u samo nekoliko tjedana postavit ćemo i dograditi pet igrališta. To govori dovoljno o tome da grad vodi stvarno brigu o svojim najmlađim sugrađanima.

Gradonačelnik Ivan Čehok je u društvo sa predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Habijanom te direktorom Parkova Alenom Runcem predstavio i novi koncept igrališta. Postavljat će se trampolini, novi tipovi tobogana i druga posebno dizajnirana igrala koja razvijaju dječju motoriku i kreativnost. U razgovoru sa stanarima Banfice gradonačelnik je najavio i uređivanje parkirališta i pristupnih cesta.

Sve su to radovi koji se nisu obavljali 6-7 godina a sad ćemo ih morati napraviti – zaključio je gradonačelnik na Banfici.