17. ožujak 2023. | Autor: dd

Nastavlja se projekt besplatnog prijevoza starijih osoba

Gradsko društvo Crvenog križa u partnerstvu s Gradom Varaždinom i uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike nastavit će projekt besplatnog prijevoza starijih osoba „Pelamo se? 3“.

Službeno je potpisan nastavak programa "Pelamo se? 3"četvrtu godinu za redom u kojoj je starijim osobama na području djelovanja GD Crvenog križa Varaždin osiguran besplatan prijevoz na njima važna mjesta i omogućujemo im da budu dio naše zajednice!

 

Program se provodi na području grada Varaždina i 10 okolnih općina a namjenjen je starijim osobama od 65 godina.

Od ove godine program je dodatno oplemenjen aktivnostima pod zajedničkim nazivom-Uključiva zajednica.

Uz besplatan prijevoz GD Crvenog križa provodi i aktivnosti:

a) PSP srijedom - besplatno informiranje i savjetovanje starijih osoba svake radne srijede od 12:00-15:00 sati (telefonski ili u živo);

b) Vodič za starije – tiskani materijal sa informacijama o programu, pravima starijih osoba (informiranje o značenju i pravnim posljedicama sklapanja ugovora o doživotnom uzdržavanju te o mogućnostima zaštite njihovih prava) te mogućim načinima za uključivanje u lokalnu zajednicu;

c) Inkluzivno volontiranje za starije (volonterke akcije prema interesu starijih) i međugeneracijsko volontiranje (PSP i prikupljanje humanitarne pomoći za starije).

Program „Pelamo se? 3“ provodit će se slijedeće dvije godine.