25. rujan 2014.

Nastavlja se odlična suradnja Grada i policije

habuš dan policije

25.09.2014. - Uz koncert Orkestra oružanih snaga RH policajci i službenici  Policijske uprave varaždinske zajedno sa svojim gostima proslavili su sinoć u varaždinskom HNK  Dan policije. “Polako ali sigurno u Hrvatskoj se oblikuje i realizira projekt regionalnih policijskih uprava i vrlo je izvjesno da će upravo varaždinska uprava biti policijska prijestolnica regije sjever. Vjerujem da će ova regija i Varaždin biti još jedna prijestolnica - prijestolnica europske kulture 2020. godine čemu i današnjom proslavom i koncertom "Kultura kao prevencija" naša policijska uprava želi aktivno doprinijeti.” – istaknuo je prije koncerta načelnik PU varaždinske Darko Jurčec. “Prije godinu dana, s ovog sam istog mjesta, na isti ovaj dan, izrazio uvjerenje kako će naš proizvod - sigurnost, kakvoćom moći udovoljiti  svim lokalnim, regionalnim, nacionalnim i europskim kriterijima i standardima. Dozvolite mi stoga da tu tvrdnju, godinu dana poslije, argumentiram s nekoliko činjenica: od 1 169 kaznenih djela, njih čak 75,7%  uspješno je razriješeno, što nas - i dalje - svrstava i u hrvatski, ali i u europski vrh. Veseli nas što se, zahvaljujući mnogim preventivnim akcijama i ciljanoj represiji prema multirecidivistima, za čak 14% smanjio broj prometnih nesreća. No, koliko god radili, nikada nismo i ne smijemo biti potpuno zadovoljni. Svjesni smo činjenice da ne živimo u idealnom svijetu bez kriminala, osobito sada, kada smo dio europske obitelji s otvorenijim granicama i liberalnijim prolazom ljudi i roba. Ali, vjerujte mi kako je svih 680 policajki i policajaca, službenica i službenika, angažirano oko svakog kaznenog djela i kako nam je svaki građanin -bitan.” – rekao je Jurčec.
O odličnoj suradnji s varaždinskom policijom govorili su varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Grad Varaždin i PU varaždinska iz Nacionalnog programa sigurnosti na cestama ove su godine “sanirali” dvije crne točke u prometu: semaforizirano je raskrižje Optujske i Trstenjakove ulice te izgrađen rotor na raskrižju Ulice braće Radić i Ulice Ratimira Hercega, a najavljena je izgradnja još dva rotora – u Filićevoj i na raskrižju Gospodarske i Zagrebačke ulice.
Na koncertu “Kultura kao prevencija” publika je, uz izvrstan Orkestar Oružanih snaga RH pod umjetničkim vodstvom Miroslava Vukovojca,  uživala u izvrsnim nastupima  Ivanke Boljkovac, Ljubomira Puškarića, Kristine Anđelke Đopar, Nikše Radanovića, Hane Hegedušić i Jana Kerekeša.
 

Fotografije: PU varaždinska, Varaždinske vijesti