12. prosinac 2013.

Nastavlja se izgradnja stanova u POS-u

POTPISIVANJE UGOVORA B-1 POS

12.12.2013.-U zgradi B-1, u POS-naselju u Ulici Vilka Novaka potpisan je aneks ugovora kojim se omogućava nastavak i završetak izgradnje ovog stambenog objekta sa 56 stanova. U prisustvu gradonačelnika Gorana Habuša, aneks ugovora potpisao je ravnatelj JU Gradski stanovi Vladimir Kukec  te u ime izvođača član uprave Zagorje Tehnobetona Romano Perić re u ime Cininga Stjepan Ptiček.
Aneksom je predviđeno da će zgrada biti završena do 30. svibnja slijedeće godine. Adresa novosagrađene zgrade bit će Ulica grada Koblenza 6. Iako još nije objavljen natječaj, velik je interes građana za najam tih POS-stanova. Istovremeno od 13 postojećih, 6 kupaca je najavilo raskid ugovora. No, zbog novih uvjeta i rokova izgradnje nije odbačena mogućnost da neki od kupaca zadrže pravo na kupnju stana u toj zgradi, a već su se počali javljati i novi kupci.

Novinarima je najavljena i mogućnost nastavka izgradnje objekta B-2 i A-2. Sudeći prema zadovoljstvu kupaca koji su nedavno uselili u završen objekt A-1, može se očekivati ponovo porast interesa za takav način rješavanja stambenih problema.
Gradonačelnik Goran Habuš prilikom potpisivanja aneksa ugovora najavio je da će izgradnja stanova po modelu POS-a u Varaždinu biti nastavljena, ali se neće srljati već će se dinamika izgradnje prilagođavati uvjetima na tržištu te mogućnostima financiranja.