16. veljača 2018. | Autor: [email protected]

NAKON RUKOMETAŠA GRAD OČEKUJE VRSNE TENISAČE I ATLETIČARE

Na današnjem javnom kolegiju u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Ivan Čehok izvijestio je javnost o dva sportska spektakla koja bi se trebala održati u Varaždinu ove i iduće godine.

Radi se o Davis cup meču između reprezentacija Hrvatske i Kazahstana početkom travnja i domaćinstvu Ekipnog atletskog prvenstva Europe u atletici 2019. godine. „Ovakvi sportski događaji ne samo da su od velike koristi za promidžbu Varaždina već donose i značajna povećanja u prihodima Grada s obzirom da je samo za vrijeme održavanja ovogodišnjeg rukometnog prvenstva u Varaždinu u  grad pristiglo 150 posto više turista nego prošle godine u to vrijeme“ – istaknuo je gradonačelnik.

Gradonačelnik se osvrnuo i na aktualnu temu troškova gradskih odvjetnika te je naglasio kako je Grad u protekle četiri godine potrošio oko 7 milijuna kuna na odvjetničke usluge, a rezultati tih usluga nisu zadovoljavajući. Nakon što su tadašnjim gradskim odvjetnicima istekli ugovori odlučeno je da se na tim stavkama moraju uštedjeti značajna sredstva. Stoga su s novim, varaždinskim odvjetnicima sklopljeni ugovori s ukupnim paušalnim iznosima od oko 500 tisuća kuna godišnje. Ušteda bi iznosila  milijun kuna godišnje, a utrošila bi se u komunalne i gospodarske investicije. Ako se k tome zbroje i uštede na broju zaposlenih u Gradu koji je smanjen za 10 posto, dolazi se do iznosa od 2,5 milijuna  kuna godišnje koji bi se preusmjerio u razvoj Varaždina. I gradonačelnik i zamjenik Avar naglasili su da je za Grad najvažnije sve sporove koje je moguće riješiti mirnim putem, sudskim i izvansudskim nagodbama kao što su u tijeku i mirni pregovori kako bi se regulirale obveze između JU Gradski stanovi i APN-a o čemu je detaljnije izvijestio Avar.

Najavljeno je i donošenje odluke o uvjetima i načnu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim ili izgubljenim životinjama o kojoj će se provoditi savjetovanje s javnošću krajem veljače te je pozvana javnost da se uključi u proces donošenja ove vrlo važne odluke kako bi se riješio vječiti problem napuštenih životinja na podruju Grada Varaždina.