22. travanj 2013.

Nakon 5 godina aeroklub Varaždin ponovno na varaždinskom aerodromu

roklub image aerodrom2 web

22.04.2013.-Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš primio je danas predstavnike gradske tvrtke TD Varaždin Airport d.o.o. i Aerokluba Varaždin povodom potpisivanja Ugovora o podzakupu poslovnog prostora na aerodromu Varaždin.
     Tijekom prijema predsjednik Aerokluba Josip Novak zahvalio je gradonačelniku Goranu Habušu i Danijelu Boroviću, direktoru Varaždin Airporta, na dosadašnjoj suradnji i podršci Udruzi čiji  se članovi razvojem sportsko-turističke zrakoplovne djelatnosti bave od 1930. godine.
     Spomenutim Ugovorom Aeroklubu Varaždin se na razdoblje od pet godina i uz mogućnost produljenja omogućava besplatno korištenje dvije prostorije u prizemnom dijelu poslovne zgrade, te prostora u hangaru za smještaj klupskog zrakoplova. Predstavnici Aerokluba u ovoj prigodi upoznali su gradonačelnika s problemima koji opterećuju rad Udruge i njihovim planovima u narednom periodu.
    Nakon 5 godina djelovanja bez prostora, jedan od najbolje organiziranih aeroklubova u zemlji, ove godine planira nekoliko velikih aktivnosti vezanih uz bavljenja maketarstvom, modelarstvom i drugim srodnim djelatnostima. Tako će za učenike osnovnih škola organizirati tehnički dan, u suradnji s vice-prvakom  Europe u akrobatskom letenju Peterom Podlunšekom organizirat će akrobatski aeromiting, a u planu je i maketarska škola za djecu, te izložba maketa u sklopu tradicionalnog natjecanja, „Varteks kup 2013.“
Na kraju prijema, predstavnici Aerokluba uručili su gradonačelniku Goranu Habušu stakleni suvenir s graviranim amblemom Udruge, člansku pristupnicu i monografiju „Homo Volans, rani hrvatski avijatičari 1554 – 1927“, a gradonačelnik Habuš potpisao je i pristupnicu počasnog člana Aerokluba Varaždin.