07. prosinac 2019. | Autor: ddretar

Najkumice 2019

Na današnjem proglašenju i dodjeli nagrada najkumicama, tradicionalnom izboru Gradske tržnice, najboljima su proglašene prvoplasirana Josipa Ljubek iz Vidovca, drugoplasirana Marija Pocedulić iz Kućana Gornjeg, te trećeplasirana Štefanija Košutić iz Varaždina. 

Izbor je ove godine bio 'tijesan' jer su sve tri kumice osvojile približno jednak broj glasova, pa je tako prva bila bolja od druge za doslovno dva glasa. Sve su kumice nagrađene vrijednim nagradama, dok je treća, Štefanija Košutić, ujedno i oslobođena plaćanja klupe na neodređeno vremensko razdoblje. Naime gđa Košutić je sa svojih 89 godina, jedna od najstarijih prodavačica na našemu placu, na kojemu prodaje cvijeće već više od 50 godina.

 

Izbor najkumice Gradska tržnica provodi već trinaestu godinu, a glasuje se putem kupona u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku te na samoj tržnici. Način je to na koji Gradska tržnica želi nagraditi prodavačice i prodavače na klupama, te podsjetiti posjetitelje na njihov tradicionalan način prodaje, cjenkanje i sve ostale draži trgovine kakva je danas moguća još samo na placu.

 

Nagrade najkumicama uručili su gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

 

Gradonačelnik Ivan Čehok izrazio je zadovoljstvo što svake godine mnogo ljudi sudjeluje u izboru najkumice: 'Vidi se zdrava konkurencija i da se prodavači i prodavačice vole nadmetati. Varaždinci glasaju za domaće, za kumice kod kojih znaju što kupuju, a to nam je dokaz kako naša tržnica ima sljedivost i domaće porijeklo proizvoda, što je jako važno.'