12. travanj 2024. | Autor: Maja Hrešć

Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik Dario Pocedulić iz OPG Pocedulić

Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik u 2024. godini je Varaždinac Dario Pocedulić iz Gornjeg Kućana! Odlučio je to stručni žiri na Šestom Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu u sklopu kojeg se održao izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika, pod pokroviteljstvom Jutarnjeg lista.

OPG Pocedulić bavi se uzgojem varaždinske heljde od 2011. godine, a njihovi vlasnici Tamara i Dario Pocedulić kontinuirano su nagrađivani najvišim priznanjima na području cijele Hrvatske upravo radi kvalitete i raznolikosti svojih proizvoda.

U Gornjem Kućanu OPG Pocedulić ima i proizvodno-prezentacijsko-prodajni centar, Kuću varaždinske heljde, u kojem plasiraju bezglutenske prehrambene i druge proizvode.  

Grad Varaždin ponosi se sa svojim vrijednim poljoprivrednicima i podržava njihove napore da lokalnoj zajednici pruže najbolju kvalitetu. Podržava ih i kroz Program mjera za poticanje poljoprivrednika s područja Grada Varaždina.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki čestitaju Dariju i Tamari Pocedulić na još jednom priznanju koje im je zasigurno velika motivacija za daljnji rad.

Dario Pocedulić predstavljati će Hrvatsku na izboru na razini Europske unije krajem godine u Bruxellesu.