02. svibanj 2018.

Najavljena Maturantika 2018

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Županijskoj palači, Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije, Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina, Predrag Benčić, načelnik PU Varaždinske i Raymond Rojnik v.d. ravnatelja Koncertnog ureda Varaždin, predstavili su javnosti novi koncept proslave dana maturanata – Maturantika 2018.

Više od 1500 maturanata srednjih škola s područja Varaždinske županije uključit će se od 16. do 18. svibnja u Maturantiku 2018. 

- Ovdje se radi o organiziranom povođenju zadnjih dana naših maturanata u sklopu školskih ustanova. Nije cilj da im nešto branimo, nego da im oplemenimo zadnje dane i da im ponudimo druge mogućnosti za slavlje- naglasila je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

- Uskoro nam počinje razdoblje kad naši maturanti završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje i logično je da se za njih organizira i prigodan program. Ove godine odlučili smo se za jedan koncept kojeg smatramo dugoročnim, a to je da se našim srednjoškolcima ponudi više sadržaja tijekom cijelog dana. Svi sadržaji odvijat će se na jednom mjestu u Parku mladih gdje će biti sva potrebna infrastruktura. Program je zaista bogat i pozivam sve da podržimo naše maturante a njima od srca želim dobru i sigurnu zabavu - naglasio je zamjenik Paljak. 

O ulozi policijskih djelatnika i službenika  govorio je Predrag Benčić, načelnik Policijske uprave Varaždinske, a o bogatom programu koji očekuje maturante govorio je v.d.ravnatelja Koncertnog ureda Raymond Rojnik.

Program započinje u srijedu, 16. svibnja, nastupima školskih bendova, očekuje se i mimohod maturanata te izbor najkreativnije odjevenog razreda. Četvrtak je rezerviran za sportska natjecanja, a u petak će se osim Quadrille - plesa maturanata točno u podne, na Korzu održavati i prigodna prodaja kreativnih radova učenika srednjih škola koja ima humanitarni karakter jer će se sve donacije uplatiti u Zakladu za prevenciju kriminaliteta Varaždinske županije Sveti Mihael.