28. rujan 2018. | Autor: Dražen Dretar

Najavljena Akademija za poduzetništvo

Konferencijom za novinare u petak je u Gradskoj vijećnici najavljeno pokretanje Akademije za poduzetništvo Pučkog otvorenog učilišta u Varaždinu. 

Taj pilot projekt, jedinstven u Hrvatskoj kada je riječ o ustanovama poput učilišta koja pružaju mogućnost permanentnog obrazovanja poduzetnika,   novinarima su predstavili Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika i Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Petnaestak polaznika će  tijekom 170 sati nastave steći osnove znanja potrebne za početak uspješnog bavljenja poduzetništvom.

Tržište rada se strahovito mijenja, prilika je više nego ikad, a nedostaje znanja. Ovo je jedan pilot program, pretpostavljam prvi u Hrvatskoj, gdje mi kao grad, ali i kroz naše ustanove radimo na tome da napravimo još bolje okvire, za našte poduzetnike, ali ne samo okvire poput infrastrukture već da im damo i znanja, jer danas bez cijeloživotonog obrazovanja nema napretka. Nema ništa bez cjeloživotnog obrazovanja – naglasila je Sandra Malenica.

Ovaj projekt Pučkog otvorenog učilišta u Varaždinu je svijetli primjer kako takve institucije trebaju raditi pa je to prilika da pohvalimo rad ravnateljice. Gradske uprave moraju biti na usluzi i biti servis svojim građanima. Na gradskoj upravi i svim njezinim institucijama je da stvaraju preduvjete za bolji rad poduzetnika. – naglasio je Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća.

Paralelno s osnovnim programom, polaznicima će biti ponuđen, napredni komercijalni paket modula Akademije za poduzetništvo.  Lana Velimirović Vukalović  navela je: Ciljevi akademije su pružiti podršku, poduzetnicima početnicima ili osobama koje žele krenuti u poduzetništvo. Mi smo istražili „teren“, vidjeli smo da su ljudima potrebna određena znanja, posebno početnicima koji moraju ulagati u svoje resurse, a nemaju novac za edukaciju i mi im to s Gradom Varaždinom želimo omogućiti. Početna konferencija Akademije za poduzetništvo bit će održana 4. listopada u Park Boutique Hotelu.