11. prosinac 2023. | Autor: Maja Hrešć

Najavljena 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u ponedjeljak su na konferenciji za novinare najavili 6. sjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina koja će se održati u srijedu, 20. prosinca 2023. godine s početkom u 13 sati u palači Herzer.

„Prijedlog proračuna pokazuje koja je naša vizija razvoja Grada u idućoj godini i na koje projekte stavljamo naglasak te u tom smislu očekujemo od vijećnika da budu konstruktivni u raspravi i da što kvalitetnije donesemo odluke.“ – rekao je Lovro Lukavečki. Najavio je kako će se na opsežnom dnevnom redu od 29 točaka naći Prijedlog odluke o komunalnim djelatnostima, Prijedlog odluke o korištenju i naknadi za korištenje javnih površina Grada Varaždina, Prijedlog odluke o lokacijama i uvjetima održavanja javnih skupova i manifestacija, Prijedlog odluke o načinu upravljanja i korištenja sportskih građevina. Posebno je istaknuo Prijedlog odluke o sufinanciranju troškova medicinski potpomognute oplodnje: „Već smo ranije najavili da će Prijedlog ove odluke ići na Gradskog vijeće. Taj projekt već je viđen u drugim hrvatskim gradovima i želimo ga provesti i mi u Varaždinu.“

Zamjenik gradonačelnika osvrnuo se također na neke od točaka dnevnog reda. „Projekt sanacije odlagališta u Brezju privodi se kraju, završne su pripreme za potpisivanje ugovora s izvođačem i s Fondom. Ide sve u dobrom smjeru i želimo sve naše građane potpuno transparentno informirati o svemu. Vezano uz proračun koji je već bio na javnom savjetovanju, građani imaju dostupne sve informacije, a važno je reći da je gradonačelnik u Šibeniku potpisao Sporazum o ITU sredstvima kojim će nam biti na raspolaganju 22 milijuna eura za važne gradske projekte.“ – rekao je Miroslav Marković. Vezano uz odluku kojom se IVKOM-VODE pripajaju Varkomu, rekao je kako su takve odluke donesene na razini države, a ne grada te da bi svi gradovi unutar Varaždinske županije trebali dobro surađivati.