21. prosinac 2023. | Autor: dd

Najavljena 45. Novogodišnja utrka u Varaždinu

Konferencijom za novinare u sjedištu varaždinske gradske uprave najavljena je 45. Novogodišnja utrka u Varaždinu. Prvu sportsku manifestaciju u Hrvatskoj,  tradicionalnu utrku koja starta na prijelazu iz Stare u Novu godinu najavili su zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Stjepan Smernjak iz AK Sloboda i Dražen Cesar iz UO za društvene djelatnosti.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković pozvao je sve građane na doček Nove godine koji će biti organiziran na glavnom gradskom Trgu kralja Tomislava uz nastup grupe Zodiac, a rekreativce i sportaše da uđu u Novu godinu kao sudionici utrke. Naglasio je kako Grad Varaždin neće organizirati vatromet, te je apelirao na sugrađane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava.

Novogodišnja utrka održat će se u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Atletskog kluba „Sloboda” Varaždin te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Za sada je prijavljeno više od dvjesto trčaka iz cijele Hrvatske i iz stranih zemalja, a dionica utrke će biti nešto kraća od 5 kilometara.

Organizator osigurava startni paket koji uključuje startni broj, čip, elektronsko mjerenje vremena, majicu dugih rukava, unikatnu finišersku medalju i poklon sponzora, a osigurane su i policijska pratnja te pratnja vozila hitne pomoći.

Za najbolje trkače tu su i vrijedne nagrade i to 300 eura za prvo mjesto, 200 za drugo i 100 za one koji završe na trećem mjestu. Vremenski limit za završiti utrku je 60 minuta, no očekuje se da će najbrži na cilj stići za manje od 15 minuta.

Varaždinska novogodišnja utrka jedna je od najdugovječnijih u svijetu. Prilagođena je rekreativnim trkačima ali i vrhunskim atletičarima koji postižu zapažene rezultate. Pripremljeno je 500 startnih paketa, a vremenska prognoza za novogodišnju noć je povoljna. - naglasili su organizatori utrke.