17. rujan 2020. | Autor: Maja Hrešć

Najavljena 25. Međunarodna izložba cvijeća „barok, glazba, cvijeće“

Gradonačelnik Ivan Čehok i zamjenica Sandra Malenica u četvrtak su prisustvovali konferenciji za novinare povodom najave 25. Međunarodne izložbe cvijeća „barok, glazba, cvijeće“ koja će se u organizaciji Udruge vrtlara Varaždinske županije održati od 18. – 28. rujna 2020. godine u sklopu 50. Varaždinskih baroknih večeri.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Turističke zajednice grada Varaždina, Varaždinske županije, a u suradnji s Koncertnim uredom Varaždin, gradskom tvrtkom Parkovi d.d., Gradskim muzejom Varaždin, Glazbenom školom Varaždin i Srednjom školom Arboretum Opeka.

„Posebno pohvaljujem naše drage organizatorice koje već 25 godina, svake godine organiziraju Međunarodnu izložbu cvijeća. Ovo je manifestacija koja je postala, ne samo popratni dio Varaždinskih baroknih večeri, nego i njihov sastavni dio, i dio ponude grada. Treba njegovati ovakvu hortikulturnu izložbu. Naša barokna arhitektura postaje živa tek s cvijećem.“ - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Izložba će se ove godine održati na Trgu kralja Tomislava, varaždinskom Korzu. Fotografije s prethodnih izložbi bit će izložene u izlozima u užem centru grada, a događanje je podijeljeno u nekoliko dijelova:

- od 18. - 27. rujna predstavljanje cvjećara Varaždinske županije i dvije srednje škole,

- od 23. - 27. rujna predstavljanje tima florista (Suzana Lonjak državna prvakinja, Tihomir Košćak treći u državi i Blaženka Omrčanin član predsjedništva Sekcije cvjećara HR pri HOK-u) koji će Hrvatsku predstavljati na Europa cup sljedeće godine u Katowicama Poljska

- 18. rujna sadnja barokne gredice u Šetalištu Vatroslava Jagića, a 7. listopada predstavljanje autora gredice i predavanje Barok u hortikulturi u sklopu Srijede u muzeju