31. svibanj 2022.

Najavljena 21. varaždinska biciklijada

Danas 31. svibnja 2022. godine najavljena je 21. varaždinska biciklijada u organizaciji Grada Varaždina, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Brdsko biciklističkog kluba ASI i Udruge varaždinski biciklisti.

Biciklijadu su najavile pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Anica Sitar.

Okupljanje sudionika je u subotu 4. lipnja 2022. godine od 9.00 sati na Kapucinskom trgu, a start u 10.00 sati.

U petak 3. lipnja povodom Svjetskog dana bicikla u prostoriji bivšeg „Levisa“ u Školskoj ulici od 18.00 sati biti će projekcija edukativnog filma i „biciklopopravljaona“ s temom „promjena gume na biciklu.“

U sklopu ovogodišnje biciklijade organizirana je i akcija čišćenja zelene površine uz cestu koja od Aquacityja vodi prema firmi „Cesta“ u trajanju cca. 30 minuta.

„Ruta ovogodišnje biciklijade relativno je jednostavna, kružnog oblika od otprilike 18 kilometara. Cilj ovogodišnje biciklijade je obiteljsko bicikliranje zbog čega je i ruta lagana i prilagođena svim sudionicima, od najmlađe životne dobi do osoba starije životne dobi. Sudjelovanje i prijava su besplatni. Prvih 300 sudionika koji se u subotu 4. lipnja 2022. godine s početkom u 9.00 sati prijave na biciklijadu za uspomenu će dobiti majice s logom varaždinske biciklijade. Početak biciklijade je na Kapucinskom trgu, a cilj kod „Stare vage“, Trg Matije Gupca. Za sve sudionike biciklijade osiguran je na cilju topli obrok uz prigodno druženje. Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Grad Varaždin žele biciklijadom potaknuti građane na bavljenje sportskom rekreacijom. Pozivamo građane da se odazovu u što većem broju.“- istaknula je Anica Sitar, stručna suradnica ZSUGV.

„Ova 21. varaždinska biciklijada uz samo bicikliranje ima vrlo bogat program, stoga pozivam sve Varaždinke i Varaždince da se odazovu u što većem broju, od onih najmlađih do najstarijih. Kao što je rečeno ruta ovogodišnje biciklijade nije zahtjevna, 18 kilometara lagane vožnje. Pozivamo obitelji da se pridruže biciklijadi budući da je Grad Varaždin grad bicikala te da se svi zajedno družimo uz edukativni, zdravstveni i ekološki karakter ovogodišnje biciklijade i spojimo ugodno s korisnim.“-naglasila je Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

Organizatori također podsjećaju da je obavezna zaštitna biciklistička kaciga za djecu mlađu od 16 godina.

Ruta:

START:  Kapucinski trg - Ul. Augusta Cesarca - Zagrebačka -Gospodarska - Kučan Gornji - Kučan Donji -Zbelava -Trnovec - Slobodna zona - Aquacity - Arena - CILJ "Stara vaga" (Trg Matije Gupca 61).

1.okrijepa na jezeru Aquacity i dogovor oko akcije čišćenja zelene površine uz cestu koja od Aquacityja vodi prema firmi „Cesta“.

Akcija čišćenja (cca 30 minuta) u suradnji s trgovinom „ Decathlon“ koji osiguravaju okrjepu, vreće za smeće, jednokratne rukavice i odvoz prikupljenog smeća.

Nastavak biciklima prema Areni i do cilja kod hostela/kafića „Stara vaga“ gdje će biti osigurana okrjepa (topli obrok) za sve sudionike Biciklijade.