24. travanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Najavljena 19. varaždinska Biciklijada

U srijedu je u Gradskoj vijećnici održana konferencija za medije na kojoj je najavljena 19. Varaždinska biciklijada. Konferenciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina glavni tajnik Patrik Koščak i stručna suradnica Anica Sitar te iz Društva za zaštitu od dijabetesa predsjednik Paul Rosenthal i tajnica Antonija Brlek.

Biciklijada će se održati 27. travnja 2019. godine u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Društva za zaštitu od dijabetesa, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Utrka započinje u 10 sati, a okupljanje je na vanjskim terenima kod dvorane Graberje odakle se vozi prema Zelendvoru.

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar pozvao je sve građane koji se biciklizmom bave rekreativno ili profesionalno da se pridruže ovoj utrci i provedu ugodan dan u prirodi: „Ovo je već tradicionalna Biciklijada koju Grad Varaždin svake godine podržava. Ako vrijeme posluži, bit će to lijepa ruta od Varaždina do Zelendvora“.

Prema riječima Patrika Košćaka, Varaždinska biciklijada je jedna od najdugovječnijih na ovim prostorima te također poziva sve građane da sudjeluju: „Ovo je jednostavna, obiteljska biciklijada kojoj je motiv da se cijele obitelji zajedno voze jer je ruta ravna, kratka, ugodna , nema uspona.“ Cijela trasa će biti osigurana policijskom pratnjom, a na samom cilju za sve sudionike utrke osiguran je grah, uz raznovrsni zabavni program. Također, građani će moći sudjelovati na humanitarnoj tomboli koju organizira Društvo za zaštitu od dijabetesa te besplatno izmjeriti razinu šećera, indeks tjelesne mase i konzultirati se s nutricionistima oko svojih prehrambenih navika.