26. kolovoz 2024. | Autor: Maja Hrešć

Najavljena 10. sjednica Gradskog vijeća

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u ponedjeljak je najavljena nadolazeća, 10. sjednica Gradskog vijeća koja će se održati u utorak, 3. rujna s početkom u 15 sati. Sjednicu su najavili predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Predsjednik Gradskog vijeća istaknuo je kako će među predviđene 23 točke dnevnog reda biti rebalans proračuna: „Među važnijim točkama je svakako rebalans proračuna kojim nastojimo dodatno stabilizirati gradske financije, čime pokazujemo našu dosljednost u vođenju financijske politike grada. Tu su i izvještaji o radu gradonačelnika za razdoblje od siječnja do lipnja 2024. godine te izvješće o financijskoj reviziji grada za 2022. godinu, koje potvrđuje da je poslovanje u skladu sa zakonom i propisima. Također, na dnevnom redu nalaze se izvještaji o radu gradskih tvrtki i ustanova za 2023. godinu, uključujući Termoplin, Čistoću, Gradsku tržnicu, Varaždinske vijesti, Aquacity i Regionalnu energetsku agenciju Sjever.“ – rekao je Lovro Lukavečki. Dodao je kako je vrlo značajna točka i prijedlog odluke o davanju na upravljanje novog vrtića u Hrašćici Dječjem vrtiću Varaždin: „Nakon dugog čekanja, građani Hrašćice konačno dobivaju novi vrtić, čija je izgradnja pri samom kraju.“

Na sjednici će se raspravljati i o prijedlozima kandidata za suca porotnika Županijskog suda u Varaždinu te o prijedlogu rješenja o imenovanju nove vršiteljice dužnosti upraviteljice Zaklade solidarnosti Grada Varaždina.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković najavio je kako će se rebalansom proračuna povećati gradski proračun za gotovo 3 milijuna eura te će proračun tako ukupno iznositi 121.191.135,89 eura. „Naši sugrađani primjećuju da se puno radi u gradu, povećani su time i troškovi kroz održavanje. Najveći dio rebalansa se odnosi na dvije stavke, a to su održavanje prometnica i javnih površina te rashodi za dječje vrtiće, odnosno povećanje plaća i povećanje ekonomske cijene u privatnim dječjim vrtićima. Od ostalih stavaka tu je i izgradnja dječjeg vrtića u Hrašćici s obzirom na povećane troškove.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika. Naglasio je kako očekuje zanimljivu i konstruktivnu raspravu vijećnika.