10. veljača 2020. | Autor: ddretar

Najavljen Tjedan smijeha

Konferencijom za novinare najavljen je Tjedan smijeha Kerekesh Teatra koji će se održati Varaždinu od 6. do 15. ožujka. Na ovogodišnjem 11. izdanju bit će izvedene rekordne 63 predstave.

Od 63 predstave 42 će biti izvedene u varaždinskom HNK-u, a ostale u gradovima i općinama Varaždinske županije te jedna u Strahonincu, u susjednoj Međimurskoj županiji, istaknuli su organizatori najavljujući, kako su rekli, najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj koji je prošle godine imao 16,5 tisuća gledatelja,

 

 

U deset dana festivala na pozornici varaždinskoga kazališta bit će izveden niz gostujućih predstava, od kojih će velika većina u Varaždinu biti izvedena prvi put, a kao i svake godine, Kerekesh Teatar pripremio je i premijeru. "Ovoga puta premijerno ćemo izvesti obiteljsku komediju 'Ringišpil' čiji je podnaslov 'Kućni odgoj za po kući'", rekao je izvršni producent Kerekesh Teatra i redatelj predstave Ljubomir Kerekeš. "Vjerujem da će i ove godine publika uživati u svemu što smo za njih pripremili, a budući da imamo rekordan broj predstava, očekujemo i rekordan broj posjetitelja", rekao je umjetnički voditelj Kerekesh Teatra Jan Kerekeš.

 

Kerekesh Teatar 11. Tjedan smijeha organizira uz pomoć HNK u Varaždinu te financijsku potporu Grada Varaždina. Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica istaknula je da festival tu potporu svakako zaslužuje svojim dugogodišnjim djelovanjem i radom na zadovoljstvo svake godine sve brojnije publike.

 

Ulaznice za predstave koje će biti u varaždinskom HNK-u već su u prodaji

 

http://kerekesh-teatar.hr/manifestacije/tjedan-smijeha/jedanaesti-tjedan-smijeha/?fbclid=IwAR3fmtEqmlMTfWqfHHBaLCaUzOt1K0UmwWZFCDEx8DDofTMN0NBvIx27r_o