11. studeni 2013.

Najavljen sajam obnovljivih izvora energije

logo sajam cro eco enery.gif

11.11.2013.-Konferencijom za novinare, zastupnica u Hrvatskom saboru i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević u ponedjeljak je najavila skoro održavanje 5. međunarodnog sajma obnovljivih izvora energije. Po imenom CRO ECO ENERGY EXPO 2013 sajam će u Gradskoj skortskoj dvorani Varaždin – Areni na Dravi od petka 15. studenoga do nedjelje 17. studenoga okupiti 30 izlagača koji pokrivaju sva područja vezana uz tematiku obnovljivih izvora energije. Sajam je međunarodnog karaktera jer će nastupiti izlagači iz Italije, Mađarske i Slovenije, a tijekom 3 dana sajma bit će održano dvadesetak predavanja i prezentacija.
Natalija Martinčević pohvalila je suradnju sa HGK – županijskom komorom Varaždin koja je zakupila 60 metara kvadratnih sajmenog prostora na kojem će izlagati eminentne tvrtke i fakulteti. Konferenciju za novinare iskoristila je za isticanje važnosti obnovljivih izvora energije i projekata koje grad Varaždin već poduzima: Grad Varaždin je prvi pokrenuo energetsku obnovu dječjih vrtića i osnovnih škola po programu energetske obnove javnih zgrada. Samo na tome godišnje će biti ušteđeno 664 tisuće kuna jer će biti ostvarena oko 61 posto ušteda na energentima. Osim toga uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša pokrenuli smo projekt u kojem smo za 19 kućanstava osigurali sufinanciranje foto-naponskih sustava. Uskoro kreće i natječaj za obnovu fasada, a najavljujem i projekt uvođenja LED rasvjete. Osim toga, Upravni odjel za gospodarstvo u pripremi proračuna za slijedeću godinu primijenit će projektni model, a posebna pažnja posvetit će se programima energetske učinkovitosti – zaključila je Martinčević
Otvorenje sajma zakazano je u petak,  15. studenoga u 12:30 sati, a otvorit će ga Anka Mrak-Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja.