26. travanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Najavljen program obilježavanja Međunarodnog praznika rada na Dravi

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth i v.d. upraviteljice Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Dubravka Biberdžić u srijedu su na konferenciji za novinare najavili program proslave Međunarodnog praznika rada koja će se održati na Kupalištu na Dravi.

„Drago mi je što ćemo ipak proslaviti 1. maj i ove godine i što smo ga uspjeli pripremiti i organizirati, usprkos tome što Grad Varaždin još uvijek nema proračun, a proračunska sjednica će biti tek krajem idućeg tjedna. Uz pomoć sponzora SES Hrvatska, odnosno branda S PARK Varaždin, uspjeli smo zatvoriti financijsku konstrukciju manifestacije Proljeće u Varaždinu unutar kojeg je i ova proslava. Građane uz zabavni program očekuje i 6 tisuća porcija tradicionalnog prvomajskog graha. Vjerujem da će se odazvati veliki broj građana, iz naše, a i susjednih županija i svi su dobrodošli.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika.

Jelena Toth najavila je da početak programa obilježavanja počinje već u 8.30 sati tradicionalnim budnicama KUD HŽ Varaždin na 6 lokacija u gradu: Trakošćanska, POS, Banfica, Grabanice, novi POS, Ulica Miroslava Krleže i zgrade kod 2. osnovne škole. Službeni dio programa na Dravi započinje u 10 sati uz pregršt različitih zabavnih sadržaja.

Ove godine, Grad Varaždin po prvi put u sklopu proslave organizira i humanitarnu tombolu čiji prihod je namijenjen Zakladi solidarnosti Grada Varaždina. „Sredstva ćemo usmjeriti za pomoć socijalno ugroženim građanima, za liječenje, stipendije učenicima i studentima, za jednokratne pomoći, ali i za poticanje znanstvenog rada. Veselimo se tomboli i vjerujemo da će se građani rado odazvati. Cijena tombole će biti 2 eura, prodaja počinje u 10 sati, a izvlačenje nagrada će biti u 13 sati.“ – rekla je Dubravka Biberdžić.

 

Program obilježavanja na Kupalištu na Dravi:

10 h – nastup limene glazbe – puhačke sekcije KUD HŽ Varaždin

10.15 h – Varaždinske mažoretkinje    

10.40 h – Mali slavuji DND-a Varaždin

11.05 h – CTK Varaždin (djeca i veterani)   

11.20 h – Mali slavuji DND-a Varaždin

11.45 h – Varaždinske mažoretkinje

11.55 h – Kuburaška udruga Maruševec

12 h – pozdravni govor gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja             

12.10 h – CTK Varaždin (folklorni ansambl)

12.30 h – Mali slavuji DND-a Varaždin                           

13 h – glazba DJ

TOMBOLA: od 10 do 12.30 sati nagradna tombola za posjetitelje uz prodaju tombolskih kartica po cijeni od 2 eura; izvlačenje glavnih nagrada u 13 sati