13. svibanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Najavljen program Maturantika 2022.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u petak je sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i načelnikom PU varaždinske Predragom Benčićem najavio i predstavio program Maturantika 2022. koji će se u Varaždinu održati od 23. do 25. svibnja.

„Drago nam je što se ove godine ponovno naši maturanti mogu pokazati i najvažnije nam je da sve prođe u miru, veselo, i da njihov završetak srednjoškolskog obrazovanja bude nešto što će zauvijek pamtiti. Grad Varaždin uključio se u organizaciju zajedno sa Savjetom mladih Grada Varaždina, Crveni križ će se brinuti i čuvati im stvari, naš Koncertni ured će se pobrinuti za glazbu, DJ-a. Grad im je osigurao i tiskao majice te smo organizirali edukaciju plesa za quadrillu koju će 600-tinjak maturanata izvesti na Kapucinskom trgu. Vezano uz točenje pića, imat će narukvice kako bi na neki način to regulirali. Želimo da se svi naši maturanti, i iz grada Varaždina i iz Varaždinske županije provesele i zabave i siguran sam da će uz dobru i već uhodanu organizaciju svih uključenih sve proći u najboljem redu.“ – rekao je zamjenik Miroslav Marković.

Župan Anđelko Stričak istaknuo je kako ove godine srednjoškolsko obrazovanje završava više od 1.800 učenika iz 16 škola u Varaždinskoj županiji. „Veselimo se šarenilu i posebnoj energiji koje će uskoro zavladati gradom. Program počinje u ponedjeljak, 23. svibnja, mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrane i naj-odore. Županija se pobrinula za nagradu za pobjednički razred, izlet u adrenalinski park Accredo u Zasadbregu. U utorak, 24. svibnja, u Parku mladih održat će se sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila nagrade za tri najupornija i najizdržljivija maturanta, bonove za kupnju sportske opreme i odjeće te drugo. U srijedu, 25. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati quadrillu i poslati poruke mira. Sva tri dana od 14 do 18 sati maturante će u Parku mladih zabavljati DJ. Sve naše drage maturante pozivam da se dođu predstaviti te da sudjeluju u programima Maturantike.“ – pozvao je župan.

Maturantika se peti puta održava na inicijativu PU varaždinske, a s ciljem da svi maturanti mogu uživati u zadnjim danima svojeg srednjoškolskog obrazovanja, napomenuo je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić.

„Maturantika je organizirana kroz trodnevno vođenje programa s preventivnim aktivnostima s ciljem sigurnosti u tolerantnom okružju. Policija će na prostoru samog Parka mladih, gdje će se održati većina događanja, primjenjivati preventivne mjere kroz mještovite ophodnje u sastavu: predstavnici profesora, roditelja i kontakt policajci. U slučaju nužnosti, intervencije će biti minimalne, a opet s ciljem zaštite, tako da se maturanti osjećaju sigurno i da se zabave. Želja nam je da se Maturantika odvija u radosti i sigurnosti, kao i svih dosadašnjih godina. Svima maturanticama i maturantima ujedno želim puno uspjeha u daljnjem životu.“ – istaknuo je načelnik PU varaždinske Benčić.

 

Program Maturantika 2022.:

 

PONEDJELJAK 23.5.2022.

12:30 - 13:00 / Park mladih

Okupljanje maturanata

13:00 - 14:00 / Centar grada

Mimohod maturanata

14:00 - 14:15 / Park mladih

Proglašenje naj odore i uručenje nagrada - nagrada: Izlet u adrenalinski park Accredo

14:15 - 18:00 / Park mladih

Nastup DJ-a (David Mash)

 

UTORAK 24.5.2022.

sportski dan

SPORTOM PROTIV OVISNOSTI

14:00 - 18:00 / Park mladih

vježbanje na spravama uz stručno vodstvo predstavnika 5 Star Fitness Centra - proglašenje triju najupornijih i najizdržljivijih / uručenje nagrada Zaklade Sveti Mihael / nastup DJ-a (David Mash & Detron)

 

SRIJEDA 25.5.2022.

plesni dan

PLESOM PROTIV NASILJA

12:00 / Kapucinski trg

Maturanti plešu Quadrillu

14:00 - 18:00 / Park mladih

Nastup DJ-a (Detron)

 

*u slučaju loših vremenskih uvjeta program će se odvijati u dvorani Graberje