05. srpanj 2019.

Najavljen još jedan Drava Jump

Danas je Kapucinskom trgu javnosti predstavljena manifestacija Drava Jump koja će se održati u nedjelju, 14. srpnja na predjelu Cirkovečka na Dravi.

Drava Jump, koju već petu godinu zaredom organizira Rafting klub Matis uz podršku Turističke zajednice grada Varaždina predstavili su gradonačelnik Ivan Čehok, Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Varaždin te predsjednik Rafting kluba Matis Nikola Želimorski.

Drava Jump dio je međunarodne manifestacije koja se pod nazivom „Big Jump“ održava u brojnim europskim državama, a čiji je cilj upozoriti na važnost očuvanja rijeka.

„Pozivam građane da dođu 14.07. da vide tu ljepotu, da se uvjere da je rijeka Drava čista, da je to dio jedne netaknute prirode koji smo uspjeli sačuvati i koji treba daleko više koristiti. Naravno, naša je ideja da cijeli taj stari tok rijeke Drave povežemo  sa Dravskim bazenima, Arenom i sa Motičnjakom te da to postane prava rekreacijsko-turistička, šetališna i kupališna oaza. Mislim da smo na dobrom putu zahvaljujući rafting klubu“ - istaknuo je gradonačelnik prilikom predstavljanja.  

U sklopu Drava Jumpa posjetitelje u nedjelju, 14. srpnja na Dravi očekuju brojne zanimljive i kreativne radionice, igre na i uz vodu, za velike i male. Oni najodvažniji i najveseliji okrunit će susret uz veliki pljusak – zajedničkim skokom u Dravu.

Cjelodnevno druženje počinje biciklijadom “Ručnikom oko vrata”, sa Stančićevog trga u 9 sati pod motom “Od grada baroka do staroga toka”, te zajedničkim odlaskom do Cirkovečke. Za dobru zabavu na Dravi pobrinuti će se voditelj Frano Ridjan i DJ Poncije, uz ponudu hrane i pića.  Svi zainteresirani koji žele sudjelovati u igrama na i u vodi (Sup river challenge-u, Drava Rafting challenge-u i Drava games challenge-u) četveročlane ekipe mogu prijaviti na mail: [email protected].

9:00  - biciklijada „Ručnikom oko vrata“ iz centra grada do kupališta „Cirkovečka“  

„Od grada baroka, do staroga toka““

10:00 – dječje kreative radionice 

10:00 –  Drava rafting challenge

13:00  - Sup river challenge

14:00 - Drava games challenge

15:00 – Big JUMP

Dobro došli!