27. lipanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Najavljen Festival varaždinskih dvorišta

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica u četvrtak je, uz direktoricu Turističke zajednice Grada Varaždina Jelenu Toth, prisustvovala konferenciji za novinare povodom predstavljanja programa Festivala varaždinskih dvorišta koji se ove godine u Varaždinu održava 6. i 7. srpnja.

„Pozivam sve Varaždince da posjete ovaj festival. Lijepo je vidjeti da on iz godine u godinu sve više raste, ne samo po broju dvorišta koja se uključuju u sam festival, već i po trajanju i po broju posjetitelja. Festival ove godine traje čak dva dana, a programi su gotovo cjelodnevni. Mogu reći da sigurno nije slučajno baš u Varaždinu nastao Špancirfest, jer nekako je Varaždin arhitektonski i urbanistički stvoren za šetnju, za otkrivanje novih prostora. Ovo je prilika da, uz javne prostore, zapravo zavirimo i u ove privatne, dvorišne, i vidimo kako ljudi žive, što se sve u dvorištima događa i kako ona izgledaju te da uživamo u lijepom događaju“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica na konferenciji za novinare koja se održala u dvorištu knjigovežnice Kaniški, koje također sudjeluje u manifestaciji.

Kako je najavila Jelena Toth, 5. Festival varaždinskih dvorišta bit će najveći, najbogatiji, najzanimljiviji i najdinamičniji od sad. Okupit će čak 14 dvorišta u povijesnoj jezgri Varaždina, program će trajati dva dana, a po prvi puta, dio službenog programa festivala bit će kazališna premijera – u atriju Starog grada, najpoznatijem varaždinskom „dvorištu“, HNK Varaždin izvest će raskošnu produkciju ambijentalnog kazališta, predstavu „Horor Diptih“.

 

Dvorišta koja sudjeluju u programu:

 

STARI GRAD 
Atrij Starog grada

 

DVORIŠTE VUGRINEC

Bakačeva ulica 10

 

DVORIŠTE UMJETNIČKI – FINO (Dvorište Galerije Zlatni ajngel)
Ljudevita Gaja 15

 

DVORIŠTE ART ŠTACUN
Uska ulica 6

 

DVORIŠTE CVEK
Ivana Kukuljevića 7

 

DVORIŠTE KNJIGOVEŽNICE KANIŠKI
Petra Preradovića 5

 

DVORIŠTE CENTRA ZA MLADE
Petra Preradovića 4

 

PURGARSKO DVORIŠTE
Alojzija Stepinca 1b

 

DVORIŠTE ŽUPANIJSKE PALAČE
Franjevački trg 7

 

DVORIŠTE PALAČE PATAČIĆ-BUŽAN  
S. S. Kranjčevića 1

 

JULIJANOVO DVORIŠTE
S. S. Kranjčevića 8

 

DVORIŠTE MUZEJA ANĐELA
S. S. Kranjčevića 14

 

DVORIŠTE PALAČE SERMAGE
Trg Miljenka Stančića 1

 

PLIKINO DVORIŠTE
Ivana Padovca 4a

 

DVORIŠTE BUTKOVIĆ
Ivana Padovca 7