16. studeni 2020. | Autor: Maja Hrešć

Najavljen Advent u Varaždinu

U Gradskoj vijećnici u ponedjeljak se održala konferencija za medije povodom predstavljanja programa Advent u Varaždinu na kojoj su uz načelnika Stožera civilne zaštite grada Varaždina i zamjenika gradonačelnika Zlatana Avara te zamjenicu gradonačelnika Sandru Malenicu prisustvovali direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth i direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Advent u Varaždinu održavat će se od 27. studenog 2020. do 6. siječnja 2021. godine.

„Dugo smo promišljali o organizaciji Adventa. Strogo ćemo kontrolirati broj ljudi, ne samo na klizalištu već i kod ugostiteljske ponude. Neće biti dozvoljeno okupljanje većeg broja ljudi i svi će se morati pridržavati propisanih mjera. Našim građanima želimo i moramo omogućiti božićni i adventski ugođaj u gradu jer već ionako, s psihološkog aspekta, teško proživljavaju ovu pandemiju, ali molim sve da se odgovorno ponašaju i čuvaju svoje zdravlje i zdravlje drugih ljudi.“ – rekao je Zlatan Avar.

„Građanima smo odlučili pripremiti dio programa koji će uključivati uređenje grada, ugostiteljsku ponudu i mini klizalište koje će iznimno ove godine biti na Kapucinskom trgu. Klizalište je na toj lokaciji lakše organizirati sukladno epidemiološkim mjerama, za koje u ovom trenutku  ne možemo znati kakve će biti i koliko klizača će biti dozvoljeno. Pozivamo naše građane unaprijed da se pridržavaju mjera i da se pripreme za, ove godine ne baš toliko adventski ugođaj kao inače, ali za jednu šetnjicu gradom u blagdanskom raspoloženju.“ – najavila je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Prema riječima Jelene Toth, prilagođena ugostiteljska ponuda bit će na Korzu i na Stančićevom trgu, ugostitelji će se strogo morati pridržavati epidemioloških mjera što će kontrolirati covid redari i članovi Stožera civilne zaštite Grada varaždina. Prostor za prigodnu božićnu prodaju bit će u Gajevoj ulici, a na Trgu slobode izlagat će varaždinski obrtnici, članovi Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.  Zabavno glazbenog programa neće biti.

Predrag Ciglar najavio je da, ukoliko to vremenski uvjeti dozvole, klizalište počinje s radom najkasnije 4. prosinca 2020. godine, a bit će otvoreno sve do kraja školskih praznika, 10. siječnja 2021. godine. Za najmlađe klizače bit će organizirana i škola klizanja, uz pridržavanje svih mjera propisanih od Stožera civilne zaštite.