20. travanj 2018.

Najavljen 7. obrtnički ulični sajam

Danas je u Gradskoj vijećnici najavljen 7. obrtnički ulični sajam koji će se održati , 28. travnja, od 9 do 14 sati na trgovima i ulicama u centru Varaždina. 

Najavili su ga  - u ime organizatora , Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, predsjednik Udruženja Boris Kos i njegova savjetnica Biserka Keliš te Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika. Glavni cilj i svrha “Obrtničkog uličnog sajma” je promocija obrtnika grada Varaždina, prezentacija njihove ponude, ali i bogate povijesne baštine,  a samim time i unapređenje i obogaćivanje turističke ponude Varaždina.

Ovogodišnje, sedmo po redu,  predstavljanje obrtnika, ponovno dovodi veliki broj izlagača ( 40 prijavljenih) članova Udruženja, ali i gostiju iz Slavonije, Međimurja, Podravine i Istre.

U zabavnom dijelu programa, na pozornici postavljenoj na Korzu od 10-14 sati,  nastupiti će "Centar tradicijske kulture" sa plesnim i tamburaškim sastavom, zatim plesna skupina  Sidonija,  udruge" Podkalnički plemenitaš"i iz Gornje Rijeke i "Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo".

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin obilježiti će i 114. obljetnicu organiziranog obrtništva u gradu Varaždinu, svečanom sjednicom Skupštine Udruženja koja će se održati u petak, 27. travnja 2018. godine u 17 sati u Obrtničkom domu.

Na sjednici će 37 obrtnika primiti priznanje za svoj dugogodišnji rad u obrtništvu, od kojih čak dva obrta ove godine obilježavaju 50 godina neprekidnog rada, jedan 40 godina, deset njih posluje 30 godina i dvadeset i četvero obrtnika puni 20 godina rada u obrtništvu.