26. siječanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Najavljen 13. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra

Gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj u srijedu je nazočio konferenciji za novinare na kojoj je najavljen festival 13. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra.

Manifestacija će se održati od 4. do 13. ožujka 2022. godine u gradovima i općinama diljem Varaždinske županije s gostovanjima prijateljskih kazališta iz Hrvatske, ali i inozemstva, najavili su organizatori Ljubomir i Jan Kerekeš.

„Moje geslo koje uvijek ponavljam jest da trebamo živjeti, ne samo postojati, a Kerekesh Teatar je to na najbolji način i kroz pandemijsku 2021. godinu pokazao i napravio. U Varaždinu smo prošle godine uspjeli organizirati sve manifestacije koje smo zacrtali. Vremena u kojima živimo su ozbiljna i zato nam je smijeh potreban više nego ikad da bi sačuvali svoje zdravlje. Ljubomir i Jan Kerekeš jedni su od glavnih ambasadora našeg grada. Grad Varaždin je za manifestacije koje organizira Kerekesh Teatar namijenio 190 tisuća kuna što pokazuje da zaista podupiremo nezavisnu kulturnu scenu. Također, prije dva mjeseca izdali smo građevinsku dozvolu za Kulturni centar Kerekesh Teatra i ja se nadam da ćemo kroz godinu, dvije, ovakvu konferenciju za novinare imati u novim prostorima Kerekesh Teatra. Želim vam puno uspjeha u realizaciji za što imate punu podršku. Isto tako, puno uspjeha u organizaciji ovogodišnjeg Tjedna smijeha na koji pozivam varaždinsku, ali i publiku cijelog sjevera Hrvatske.“ – istaknuo je gradonačelnik Neven Bosilj na konferenciji za novinare.

Puno uspjeha Kerekešima zaželjela je i direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth: „Ljudi su željni smijeha, pogotovo u posljednje dvije pandemijske godine, da uz malo smijeha pobjegnemo od surove svakodnevice, briga i problema. Vjerujem da će ovogodišnji Tjedan smijeha, kao i svi dosad, biti dobro posjećen, ali i da će oboriti rekorde. Tjednom smijeha otvaramo i ovogodišnju festivalsku sezonu u Varaždinu koja će biti iznimno bogata, ako nam to epidemiološke mjere dozvole. S pravom možemo reći da grad Varaždin živi cijele godine s preko deset sadržajno različitih, ali iznimno kvalitetnih festivala i manifestacija kojima privlačimo posjetitelje i goste, ali i stvaramo novu publiku. Ponosni smo na ljude koji ih organiziraju i zahvaljujući kojima Varaždin možemo promovirati i kao grad festivala.“ – rekla je Jelena Toth i zahvalila cijelom timu Kerekesh teatra na velikom trudu kojeg ulažu.