17. veljača 2016. | Autor: [email protected]

Najava otvorenih vrata vojarne u Optujskoj

predstavljanje projekta MAPS

U salonu Gradske Vijećnice danas je održano predstavljanje projekta MAPS (Military assets as public spaces – vojni objekti kao javni prostori). Projekt, koji se provodi u okvirima EU programa URBACT III, je inciran od strane Grada Varaždina koji sa svojim gradovima partnerima pokušava revitalizirati bivše vojne komplekse.

Na samom predstavljanju najavljen je i dan otvorenih vrata vojarne u Optujskoj ulici pod nazivom „OpTUjska je TU. A ti?“ koji će se održati u subotu 20. veljače 2016. godine u 10 sati. Grad Varaždin zajedno sa Gradskim muzejom, Društvom turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina te 5. mjesnim odborom organizira ovu inicijativu s ciljem određivanje nove funkcije vojarne.

Gradonačelnik Goran Habuš je napomenuo kako kompleks vojarne jest specifičan zbog svoje veličine te kao takav predstavlja određeni interes za građane i civilno društvo grada Varaždina. Stoga je važno da građani sudjeluju u ovom projektu te da predlože svoja idejna rješenja za novo funkcioniranje vojarne. Gradonačelnik je pozvao sve zainteresirane građane da u subotu dođu u Optujsku ulicu.