08. studeni 2013.

Najava humanitarne akcije "Djeca prije svega"

Zaklada

08.11.2013.-U nedjelju, 8. prosinca,  u Varaždinu će se održati humanitarni koncert „Djeca prije svega“ kojeg za kupnju specijalne opreme u Centru za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ organizira Zaklada solidarnosti Grada Varaždina. O svrsi i programu koncerta danas su na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici govorili varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, upraviteljica Zaklade solidarnosti grada Varaždina Darinka Hajduk, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“  Marin Vučić, predsjednica Upravnog vijeća Zaklade Ivana Cesar, predstavnik glavnog sponzora, tvrtke Boxmark, Tomislav Cesarec te u ime medijskih pokrovitelja Ilonka Zrnić (VTV) i Željko Pavlek (Varaždinske vijesti). Koncert „Djeca prije svega“ održat će se u dvorani „Graberje“, a nastupit će pjevač Antonio Tkalec, Valentina Geci, Tihomir Kosec, Nenad Kumrić – Charli i Tihomir Bendelja, svjetski prvak u twirlingu. Cijena ulaznica bit će 20 kn.
Prihod od koncerta, ali i svih humanitarnih akcija diljem županije koje će prethoditi koncertu, namijenjen je kupnji vanstandardne opreme za senzoričku sobu koja se koristi u ranoj intervenciji kod neurorizične djece u dobi do 4 godine. Opremu će moći koristiti svi građani Varaždinske županije, a ne prikupi li se potrebnih 200 tisuća kuna, ostatak potrebnih sredstava osigurat će Grad Varaždin.
S današnje konferencije za novinare poslan je javni poziv potencijalnim donatorima da financijski podupru ovu humanitarnu akciju. Prvi sponzor – tvrtka Boxmark – već se uključio u akciju, kupnjom neurofeeddback uređaja i računala potrebnog za njegov rad.