09. siječanj 2020. | Autor: ddretar

Najava Europskog prvenstva u stolnom tenisu

Varaždin će od 3. – 8. ožujka 2020. godine biti domaćin Europskog prvenstva u stolnom tenisu za igrače do 21 godine. U četvrtak su to veliko natjecanje u Gradskoj vijećnici najavili gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok i Ronald Ređep, proslavljeni varaždinski igrač i organizator međunarodnih stolnoteniskih natjecanja.

Nakon rukometnog i atletskog prvenstva Varaždinu je čast što će ponovo biti domaćin jednog velikog europskog natjecanja. Ovaj put riječ je o stolnom tenisu, vrlo atraktivnom sportu. Varaždinski hoteli će biti popunjeni a imat ćemo i veliku promidžbu jer će se prvenstvo iz Varaždina prenositi putem televizije i interneta u cijeli svijet. – rekao je gradonačelnik Čehok izražavajući dobrodošlicu svim igračima i njihovim stožerima.

U Varaždinu će nastupiti 116 igrača i igračica iz 28 europskih država. Natjecat će se u pojedinačnim disciplinama, te u parovima, a po prvi put i u mješovitim parovima. Ronald Ređep najavio je besprijekornu organizaciju te pozvao publiku: Bit će tu puno atraktivnih mečeva a ulaz u sportsku dvoranu – varaždinsku Arenu na Dravi bit će za publiku besplatan.

Kako je naglašeno, u vrijeme predsjedanja Republike Hrvatske Europskom unijom, Varaždin će početkom ožujka biti i središte stolnog tenisa Europe, natjecanja za koje se pokazuje velik interes.