25. svibanj 2018.

Najava ekipnog prvenstva Europe u atletici

U Salonu Gradske vijećnice gradonačelnik Ivan Čehok primio je danas predsjednika Hrvatskog atletskog saveza Ivana Veštića kako bi objavili da je grad Varaždin dobio domaćinstvo Ekipnog prvenstva Europe – 2. Liga koje će se održati iduće godine na stadionu Sloboda.

Uz predstavnike Grada na prijemu je bio i Ivan Domislović, predsjednik Atletskog kluba „Sloboda“ te Patrik Košćak, tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.
„Varaždinci moći uživati vrhunskoj sportskoj priredbi te sam uvjeren da će grad biti dobar domaćin. Održavanje ovakve priredbe svjetskog ranga donijet će Varaždinu ne samo sportske uspjehe već i turističke uspjehe i promociju s obzirom na to da se očekuje 12 europskih reprezentacija“ – istaknuo je gradonačelnik.
„Mislimo da je ovo tek početak nečeg međunarodno afirmativnog za hrvatsku atletiku i Varaždin. U Hrvatskoj ne postoje ovakve mogućnosti i upravo zato želimo koristiti resurse i prednosti grada Varaždina te sam siguran da priča Varaždina ne završava kupom iduće godine, već će se kontinuirano nastaviti kandidature Varaždina za europska i svjetska natjecanja“- izjavio je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.