13. svibanj 2016. | Autor: [email protected]

Najava Dana nacionalnih manjina

Gradonačelnik Goran Habuš zajedno sa zamjenikom Vjeranom Radelićem, predstavnicima nacionalnih manjina, ravnateljem Koncertnog ureda Raymondom Rojnikom te Milivojem Dretarom kao članom Organizacijskog odbora danas je u salonu Gradske vijećnice najavio Dan nacionalnih manjina koji će se po prvi puta prigodno obilježiti u Gradu Varaždinu u subotu 21. svibnja na Svjetski dan kulturne raznolikosti.  

Program započinje u jutarnjim satima na Trgu kralja Tomislava gdje će se održati predstavljanje na štandovima kao i mogućnost obilaska rezidencijalnih prostorija vijeća nacionalnih manjina. Centralni događaj bit će u Hrvatskom narodnom kazalištu gdje će se predstavnici manjina svojim nastupom predstaviti posjetiocima. U ime ukrajinske nacionalne manjine Ivan Nalesnik, Alija Redžaj u ime albanske manjine, Mile Sekulić i Milan Mirčetić u ime srpske manjine te Martina Lesjak u ime slovenske nacionalne manjine pozvali su sve zainteresirane da  svojim dolaskom upriliče Dan nacionalnih manjina.            

„Grad Varaždin ovim događajem želi još više uključiti nacionalne manjine u zajednicu te potaknuti na prihvaćenje kulturne i ostale raznolikosti među svojim građanima. Iz toga razloga ulaz je slobodan svim posjetiocima“ – rekao je gradonačelnik Goran Habuš.