08. prosinac 2014.

Nagrađeni najbolji volonteri Varaždina u 2014.

volonteri

08.12.2014. – U varaždinskoj Gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić uručio je nagrade najboljim volonterima Varaždina u 2014.godini. Odabrani su na natječaju kojeg je, šestu godinu zaredom, raspisao Regionalni volonterski centar Udruge „Franjo Koščec“, a u podjeli nagrada zamjeniku gradonačelnika pomogla je predsjednica Udruge Anamarija Runjić.
Priznanja su dobili: Biserka Krupinić  za pružanje socijalne, psihološke i pedagoške pomoći, te poticanje medicinske pomoći osobama s psihičkim, socijalnim, odgojno-obrazovnim i drugim poteškoćama; Nenad Vučković za pomoć oko organizacije Downhill utrke BBK Ivanščica;  Zoran Borko za pravovremenu hitnu pomoć unesrećenoj osobi na utrci; Marija Hraščanec za zalaganje u borbi protiv raka dojke, podrška ženama oboljelim od raka; Milka Metlikovec za volontiranje u Caritasovoj ljekarni punih 20 godina; Ana Herceg, Biserka Pokos i Željko Magić  kao volonteri na dječjoj kirurgiji Varaždinske bolnice i Neva Stopinšek  za volontiranje  u staračkom domu i Centru za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike.  Priznanje je  dobila za nesebičnu pomoć i podizanje svijesti o informacijskoj tehnologiji i volontiranju  u Etiopiji gdje je volontirala u sklopu studentske prakse.
Inače, Regionalni volonterski centar, koji djeluje u sklopu Udruge "Franjo Koščec", trenutno u bazi ima 603 volontera, a većina njih opredjeljuje se za humanitarni rad i rad s djecom.