05. prosinac 2013.

Nagrade najboljim volonterima

volonteriweb

05.12.2013.-Zamjenica varaždinskog gradonačelnika i saborska zastupnica Natalija Martinčević uručila je danas diplome najboljim varaždinskim volonterima, odabranim na javnom natječaju kojeg je, petu godinu zaredom, raspisala  Udruga „Franjo Košćec“, kao Volonterski Centar  sjeverozapadne Hrvatske.
Naj volonteri 2013. su  Renata Pocedulić - za nesebičan volonterski doprinos u radu sa invalidima, Vladimir Malez - najvolonter na području zaštite prirodne baštine i očuvanja okoliša, Radojka Benčik  - za humanitarni rad sa djecom i Katarina Vincek kao urbani volonter godine.
Stručna komisija je odbrala osobe koje su ne samo značajno doprinijele općoj dobrobiti u ovoj godini, nego već više godina samozatajno volonterski rade, a postigli su i rezultate mnogo značajnije od svojih zaposlenih kolega na prostoru grada, županije i šire.
Današnji,  Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda još 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Natječaj za izbor naj volontera 2013.je 5 po redu i na ovim prostorima trajao je cijele godine,a prijave su se primale od 1.10-22.11.2013.godine. Komisija je između  pristiglih prijava odabrala 4 naj volontera, svakog u posebnoj kategoriji, a zbog posebnog zalaganja i rada za opću dobrobit.