13. prosinac 2023. | Autor: dd

Nagrada Centru Tomislav Špoljar

Na svečanoj dodjeli #BeCROactive nagrade koja je održana 30. studenoga 2023. u  dvorani Gradski vrt u Osijeku, Centar za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“  osvojio je 1. mjesto u kategoriji  "Obrazovanje", dok je Trkački klub  Marathon 95 bio medu tri najbolja  u kategoriji  "Međugeneracijska uključenost".

To je nagrada koju Ministarstvo turizma i sporta dodjeljuje u sklopu Europskog tjedna sporta, a cilj joj je prikazati uspješne i inspirativne projekte i pojedince koji doprinose promociji sporta i tjelesne aktivnosti te sve dobrobiti istih.

 

Navedena dodjela nagrada pokrenuta je po uzoru na #BeActive Awards koje Europska komisija svake godine dodjeljuje najistaknutijim projektima i pojedincima koji su posvećeni promociji sporta. Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije: Lokalni heroj, Obrazovanje, Radno mjesto te Međugeneracijska uključenost

U 2023. godini u projektu je sudjelovalo više od 45.000 ljudi diljem RH, gdje se priključio i Grad Varaždin koji je u suradnji s Zajednicom sportskih udruga proveo vježbanje na radnom mjestu.