06. srpanj 2022. | Autor: dd

Na radost 200 učenika održan varaždinski Ljetni sportski višeboj

Na Dravskim bazenima u Varaždinu danas, u srijedu 6. srpnja 2022. godine podijeljene su diplome i majice sudionicima 3. Ljetnog sportskog višeboja u kojem je sudjelovalo dvjestotinjak djevojčica i dječaka, učenika varaždinskih osnovnih škola.

Diplome o sudjelovanju na višeboju djeci  su podijelili gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, pročelnice gradskih upravnih odjela  Vesna Haluga i Danijela Vusić te predsjednik Udruge kineziologa grada Varaždina Dubravko Banek.

 

Gradonačelnik Neven Bosilj tom prilikom izjavio: „Za našu djecu, učenike trećih do sedmih razreda varaždinskih osnovnih škola, ljetni sportski višeboj bio je besplatan, a bilo je više od 200 sudionika. Jedan dio aktivnosti održavao se u sportskoj dvorani Graberje, a vodeni sportovi ovdje na Dravskim bazenima. Za kraj će svi ići na jednodnevni besplatan izlet na more u Novi Vinodolski. Mislim da je to jedan od pametnijih projekata u koji smo uložili 103 tisuća kuna iz gradskog proračuna jer su djeca budućnost ovog grada.“ – izjavio je gradonačelnik Bosilj dodavši: „Možda se među ovom djecom krije neka buduća Jana Koščak, mlada varaždinska atletičarka koja je upravo jučer osvojila zlatnu medalju i postala europska prvakinja u sedmoboju u kategoriji mlađih juniorki. Koristim i ovu priliku uputiti joj iskrenu čestitku na osvajanju zlatne medalje u najtežoj atletskoj disciplini.“

 

Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina Ljetni sportski višeboj organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina uz pomoć Udruga kineziologa grada Varaždina i Varaždinske županije. Učenici trećeg do sedmog razreda su od 27. lipnja besplatno sudjelovali u brojnim sportskim aktivnostima koje su uključivale plivanje, odbojku na pijesku, vaterpolo, disc golf, skokove u vodu, orijentacijsko trčanje, CrossFit Kids, vodene igre, kuglanje i druge sportove. Za sve sudionike bio je organiziran i besplatan prijevoz iz prigradskih naselja do dvorane, odnosno do Dravskih bazena i šume a djeci je osigurana zdrava okrjepa, voće i energetske pločice..

 

Djeca, a i njihovi roditelji bili su oduševljeni ovakvim načinom provođenja slobodnog vremena nakon završetka školske godine.

 

"Majka sam sina Petra 9 god. i Nikoline 11god. Jako smo zadovoljni sa ljetnim sportskim višebojem, djeca  upoznaju i vježbaju razne sportske discipline, a najviše ih veseli kupanje na bazenima. I kao šećer na kraju jedva čekaju izlet u Novi Vinodolski. Sve pohvale!" – izjavila je majka jednog od polaznika višeboja Martina Levanić.

 

"Pohvale Ljetnom višeboju, djeci je bilo jako zabavno i opuštajuće. Svaki dan su sudjelovali u različitim aktivnostima, a najviše su im se svidjele aktivnosti na bazenima. Veliko hvala organizatorima i trenerima na brizi i trudu, upotpunili su djeci ljetne praznike. Moram pohvaliti i organizaciju prijevoza za djecu iz prigradskih naselja." – pridružila se pohvalama Anita Prester.

 

Ideja Ljetnog sportskog višeboja, ponuđeni sadržaji, mjesto i vrijeme održavanja su za svaku pohvalu. Naročita dobrobit  je kvalitetno  osmišljeno druženje s vršnjacima u sigurnom okruženju pod stručnim vodstvom kineziologa.  Zahvalni smo Zajednici sportskih udruga i Gradu Varaždin što su i ove godine našoj djeci omogućili aktivno, veselo i zdravo korištenje vremena  nakon zahtjevne školske godine obilježene posljedicama epidemije koronavirusa. – poručili su roditelji Mije i Karla, Suzana i Josip Kozjak.

Najvažnije roditeljima a i organizatorima bilo je zadovoljstvo djece koja se nisu ustručavala reći: „Ljetni višeboj je stvarno jako dobar. Družimo se, upoznajemo nove prijatelje. Razgibavamo se  i nije nam dosadno. Najdraže nam je bilo plivanje, fitnes također.“– odgovaraju veselo u glas djevojčice  Mirta, Ela i Nevena. Dječaci Petar, Karlo i Tin najviše su uživali u nogometu i košarci pa poručuju: „Dva tjedna je prekratko, brzo nam je prošlo jer nam je baš bilo lijepo.“

Polaznici 3. Ljetnog sportskog višeboja na izlet u Novi Vinodolski kreću u nekoliko grupa u četvrtak i petak.