18. svibanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Na Korzu tradicionalno postavljena prva cvjetna košarica

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok i direktor gradske tvrtke Parkovi Alen Runac u ponedjeljak su postavljanjem prve cvjetne košarice na varaždinskom Korzu simbolično obilježili završetak prvog dijela proljetne sadnje i uređenja grada.

„Građani su se nakon izolacije i dužeg boravka u svojim domovima i kućama iznenadili da su cijelo ovo vrijeme radnici Parkova radili i uređivali grad. Grad stvarno lijepo izgleda i cvjetno je obnovljen, a košarice su samo završni dio tog prvog dijela uređenja koje će se i nastaviti. Igrala za dječja igrališta su nabavljena tako da ćemo krenuti i s tim te u sljedećih mjesec dana kompletirati onaj dio uređenja koji se odnosi na proljetno ljetnu sezonu. Svi zajedno možemo pohvaliti djelatnike Parkova koji su neprekidno radili, brinuli se i njegovali bilje da nam grad sad izgleda ovako uređen i ukrašen.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Alen Runac je rekao kako su Parkovi nakon obrezivanja stabala i rušenja opasnog drveća krenuli sa sadnjom gredica i ljetnica po cijelom gradu: „Zimski dio kojim smo ukrasili gredice je maknut i sad se zamjenjuje ljetnim, a ove će košarice ovdje biti gotovo šest mjeseci i bit će svakodnevno održavane.“ Istaknuo je kako se djelatnici Parkova doista trude da grad lijepo izgleda i kako za to dobivaju brojne pohvale.