12. lipanj 2019.

Na kolegiju najavljeni radovi na Starom gradu i Aquacitiyu

Na današnjem javnom, 15. po redu, kolegiju gradonačelnika održanom u Gradskoj vijećnici javnosti je prezentiran projekt uređenja šetališta oko Starog grada.

Projekt se provodi u sklopu europskog projekta HICAPS koji je posvećen europskim parkovnim površinama s ciljem povećanja dostupnosti osobama smanjene pokretljivosti. U okviru projekta obavit će se rekonstrukcija i uklanjanje postojećih nasada te sadnja novih, rekonstrukcija oštećenog zida i rekonstrukcija pristupnih staza.

„Stari grad nije izvorno izgledao tako već je imao prekrasan srednjovjekovni renesansi vrt koji ćemo početi obnavljati i ponovno stvarati, a jednako tako i ove pristupne površine prema bedemima koje nisu bile dostupne odnosno primjerene za invalidne osobe“ rekao je gradonačelnik Čehok koji je ujedno izvijestio javnost da se kreće u Izmjene Generalnog urbanističkog plana Grada Varaždina. Pozvao je i sve zainteresirane da se uključe u savjetovanje s javnošću povodom donošenja nove Odluke o komunalnim djelatnostima čiji se Nacrt nalazi na web stranicama Grada.

Pročelnica Draženka Dević izvijestila je da su školski udžbenici za iduću školsku godinu ponovno osigurani, ali ih od ove godine osigurava Ministarstvo, dok je Grad osigurao 800 tisuća kuna za sve dodatne obrazovne materijale. Sa završetkom školske godine Grad je osigurao za djecu i ljetne radionice i ljetne kampove o čemu je izvijestila pročelnica Mirna Kezele koja je naglasila kako Grad i ove godine omogućuje ljetovanje na Rabu za četrdesetak djece slabijeg imovinskog statusa.

Gradonačelnik je na kraju osvrnuo i na početak radova na varaždinskom Aquacityu i istaknuo: „Žao mi je što radove nismo izvršili prije, međutim novac za tu investiciju dobili smo od države i nismo mogli utjecati na vrijeme provođenje natječaja i potpisivanje ugovora. Želim naglasiti da ti radovi neće utjecati na građane koji će se moći ovog ljeta nesmetano kupati, ljetovati i sunčati na Aquacityu budući da će se radovi izvoditi tako da uvijek bude veći dio slobodan za građane“