25. listopad 2019.

Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

Okrugli stol  pod nazivom „Pojedinačna procjena – individualiziranje pojedinačnih potreba za standardizaciju postupanja“ održan je danas u Županijskoj palači u Varaždinu.

Zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica i Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije uvodno su pozdravili sve sudionike te je zamjenica gradonačelnika naglasila kako društvo danas, na svu sreću, postaje sve svjesnije potrebe zaštite žrtve.

„Grad  Varaždin je u toj cijeloj priči svijetla točka odnosno svijetli primjer, ali ono što moramo napraviti je da moramo biti još jači i još glasniji kako bi se taj glas prenio na razinu cijele Hrvatske“ naglasila je Malenica i zaželjela svima ugodnu i produktivnu raspravu.

Svrha  ovog okruglog stola je razmjena iskustva u radu sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja. Doprinijeti jačanju sustava podrške žrtvama i svjedocima te umrežavanju organizacija civilnog društva i institucija koje se u svom radu zalažu za promicanje prava žrtava i svjedoka kaznenih djela također je bio jedan od ciljeva događanja.