09. kolovoz 2023. | Autor: dd

Monumenti Nikole Vudraga u varaždinskom parku tijekom Špancirfesta

U varaždinskom gradskom parku, Šetalištu Vatroslava Jagića kraj kazališta, od 17. kolovoza do 3. rujna 2023. godine bit će izloženo desetak skulptura poznatog varaždinskog umjetnika Nikole Vudraga.

Izložba skulptura iz njegovog monumentalnog opusa “Heraklovi zadaci” te popularne mrežaste glave “Iron Maiden” bit će otvorena u četvrtak, 17. kolovoza u 19 sati na terasi Park Boutique Hotela.

Nikola Vudrag spada u red najpoznatijih i najaktivnijih aktualnih umjetnika u Hrvatskoj. Nedavno je skulptura Nikole Vudraga „Iron Maiden – Čelična djeva“ prodana na dobrotvornoj aukciji u Varšavi za rekordnih 712 tisuća eura čime je varaždinski umjetnik postao vijest u hrvatskim i svjetskim medijima. Nikola Vudrag u svim varaždinskom ateljeu neumorno stvara pa je na nedavno prijemu u Gradskoj vijećnici, kada su mu gradski dužnosnici čestitali na tom velikom uspjehu, dogovorena realizacija i pomoć Grada Varaždina za postavu izložbe u parku koju će moći razgledati i brojni posjetitelji Špancirfesta. Postavu skulptura u Varaždinu Nikola Vudrag iskoristit će također za pripremu vizualnih materijala potrebnih za izložbe koje slijede u Sologni kod Pariza ove godine  te 2024. godine u Europskom kulturnom centru u Veneciji te Saatchi Gallery u Londonu.