08. siječanj 2024. | Autor: dd as

Mladim sportašima diplome i majice za sudjelovanje u 8. izdanju Zimskog višeboja

Podjelom diploma i majica završilo je 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Polaznici sportskog kampa 60-ak djevojčica i dječaka gradskih osnovnih škola u petak su boravili na izletu na Plitvičkim jezerima.

 

A da se kamp još jednom pokazao kao pun pogodak potvrdila je Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

 

- I prethodni kampovi su bili dobri, kako ljetni, tako i zimski. Osmišljeni su s idejom da djeci tijekom školskih praznika ponudimo mogućnost aktivnog provođenja slobodnog vremena. Želimo ih maknuti iz soba, ispred ekrana i mobitela te ih uključiti u društvene aktivnosti. Ne želimo ih umoriti na sportskim terenima, već im dati mogućnost da se druže, igraju i zabavljaju. Sukladno tome su voditelji kampova, kineziolozi koji su odreda članovi Udruge kineziologa grada Varaždina i Varaždinske županije te trenerice Sportskog plesnog kluba Valcer, osmislili i prilagodili njihove aktivnosti – rekla je pročelnica Vusić na podjeli diploma i majica mladim višebojcima.

 

I dok je nekima ovo bio prvi susreta sa sportskim kampovima, većina polaznika redovito se uključuje u ovaj oblik aktivnosti.

 

- Velika većina njih se vraća što je dokaz da je program dobro osmišljen i prilagođen interesu osnovnoškolaca. I s ovog zimskog višeboja imamo pozitivne povratne informacije, kako samih polaznika, tako i od njihovih roditelja – zaključila je Vusić.

 

Da su se uistinu lijepo zabavili potvrdili su i sami višebojci.

 

- Od prvog razreda dolazim na višeboj jer je jako zabavno i imamo priliku međusobno se družiti. Super je stvar što smo stalno u pokretu, puno je aktivnosti pa ne provodimo vrijeme samo pred ekranima. Meni ništa od ovoga što smo radili nije bilo teško jer se i inače bavim sportom, veslam u kajaku i članica sam Kajak kanu kluba Varteks Varaždin – otkrila je Hana Valjak, učenica 7. razreda IV. osnovne škole Varaždin.

 

Iz iste škole dolazi i učenik 8. razreda Marko Zrnić. Niti njemu sportovi nisu strani s obzirom da redovito trenira atletiku.

 

- Na Višeboju mi je super, a posebno mi se sviđa što sudjelujemo u raznim sportovima pa imamo priliku upoznati i one s kojima se možda rjeđe susrećemo. Netko se možda i zaljubi u neki sport pa se nakon kampa nastavi njime baviti. Meni se jako svidio rukomet, ali i taekwondo s kojim sam se prvi puta susreo – rekao je Marko.